صفحه اصلی > آلت کوین ها : سیو سود چیست؟ چگونه سود معاملات خود را حفظ کنیم؟

سیو سود چیست؟ چگونه سود معاملات خود را حفظ کنیم؟


معامله‌گران در بازار ارزهای دیجیتال، بورس یا بازار تبادل ارزهای خارجی (فارکس) همواره با مفهوم سود و زیان مواجه هستند. در واقع هر خرید و فروشی در بازارهای مالی به ویژه رمزارزها با ریسک همراه است و نمی‌توان از آن اجتناب کرد. اما چگونه می‌توان احتمال از دست دادن سرمایه را کاهش داد؟ مفهوم سیو سود در این شرایط اهمیت زیادی پیدا می‌کند. افراد متخصص به گونه‌ای سرمایه‌گذاری می‌کنند که امکان ضرر در این بازارها را به حداقل برسانند. 

داشتن دانش و تخصص کافی و خروج به موقع از موقعیت‌های معاملاتی امری ضروری برای کسب سود، محسوب می‌شود. نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که تا زمانی که از بازار خارج نشوید نمی‌توانید تخمین دقیقی از سود حاصل از معامله خود داشته باشید؛ چرا که همواره احتمال خروج با زیان، وجود دارد. بنابراین حفظ سود زمانی معنا پیدا می‌کند که بخشی از پول یا تمام آن را از بازار خارج کرده باشید. 

اما مفهوم سیو سود چیست و چگونه می‌توان از این استراتژی برای کسب درآمد بیشتر از معامله ارزهای دیجیتال استفاده کرد؟ در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا بیشتر با مفهوم ذخیره سود آشنا شوید.

سیو سود چیست؟‌

واضح است برای هر معامله‌ای که در بازار مالی انجام می‌دهید، باید در نقطه‌ای از آن خارج شوید. اما بخش دشوار این مسأله، تصمیم‌گیری در مورد زمان و نحوه خروج از یک موقعیت است. تشخیص زمان ورود به معامله به مراتب آسان‌تر است و به همین دلیل باید برنامه معاملاتی شما استراتژی سودآوری شما را مشخص کند. اما استراتژی سیو سود چیست؟ یک استراتژی معاملاتی سیو سود به نحوه و زمان بستن موقعیت‌های باز خود برای رسیدن به حداکثر سود از معاملات اشاره دارد. 

برای رسیدن به این نتیجه روش‌های سودآوری متنوعی وجود دارد. برخی از معامله‌گران بلافاصله موقعیت خود را نقد می‌کنند. در حالی که برخی دیگر به دنبال فرصت‌هایی برای بستن موقعیت خود به صورت تدریجی (Scaling out) هستند؛ زیرا بازار به نفع آنها حرکت می‌کند. برخی افراد، اهداف سود خود را بر اساس تحلیل تکنیکال تعیین می‌کنند. اما برخی دیگر از یک ارزش دلاری ثابت (Fixed Dollar Value) استفاده می‌کنند که به نسبت پاداش یا ریسک مورد نظر خود دست می‌یابد. البته بعضی سرمایه‌گذاران مشهور نظیر جورج سوروس (George Soros) نیز هستند که طبق غریزه خود پیش می‌روند. 

برای رسیدن به یک موقعیت خروج مناسب و سیو سود باید استراتژی کلی معامله و نوع معامله‌گری که هستید را بشناسید. بهترین حالت این است که یک استراتژی و برنامه معاملاتی داشته باشید که به‌خوبی تعریف شده است. در این صورت، نقطه ورود را مشخص کرده و به طور بالقوه می‌توانید حد سود و ضرر مناسب را به دست آورید. 

حد سود (Take-profit) چیست؟ 

حد سود نوعی ثبت سفارش محدود است که قیمت دقیق تعیین شده توسط شما را مشخص می‌کند. کارگزار یا پلتفرم ارائه‌دهنده معاملات، موقعیت باز شما را برای سیو سود با توجه به این قیمت می‌بندد. حد سود برای معامله‌گران کوتاه‌مدت مفید است که می‌توانند ریسک خود را با خروج از معامله در زمان رسیدن به هدف سود برنامه‌ریزی شده خود مدیریت کنند. بنابراین از عواقب کاهش قیمت و سیر نزولی احتمالی جلوگیری می‌کنند. 

حد ضرر (Stop-loss) چیست؟ 

حد ضرر برای محدود کردن زیان یا قفل سود باقی‌مانده در موقعیت موجود است. سفارشات حد ضرر، روشی ساده و هوشمندانه برای مدیریت ریسک ضرر در معاملات هستند که در آن، موقعیت معاملاتی با رسیدن به قیمتی از قبل مشخص‌شده توسط معامله‌گر، بسته شده و از زیان بیشتر یا از دست رفتن کل سود یک معامله جلوگیری می‌شود. محاسبه بهترین قیمت برای تعیین حد سود و ضرر معمولاً به ترکیبی از تحلیل تکنیکال و بنیادی (فاندامنتال) نیاز دارد.

حد سود و حد ضرر

چگونه سیو سود کنیم؟‌

در ابتدا باید بدانیم که چیزی تحت عنوان بهترین روش خروج در معاملات وجود ندارد. بنابراین تنها قانونی که باید رعایت کنید این است که تا حد امکان، ساده پیش رفته و میزان متغیرها را زیاد نکنید. چندین روش برای خروج از معامله و بستن یک موقعیت باز وجود دارد که در ادامه انواع روش‌های سیو سود را توضیح می‌دهیم. 

خروج مبتنی بر زمان 

این روش یکی از ساده‌ترین راه‌های خروج از موقعیت معاملاتی است. شما پس از یک دوره از پیش‌ تعیین شده (دقیقه، روز، ماه و…) خارج می‌شوید. یکی از مزیت‌های خروج مبتنی بر زمان، کم شدن احتمال ضرر ناشی از روند نزول و کاهشی است. در واقع این فرآیند به شما اطمینان می‌دهد که مدت کوتاهی در موقعیت بمانید و در صورت شروع بازار نزولی، زودتر از آن خارج شوید. یکی دیگر از مزایای این روش، از بین رفتن نیاز به  استراتژی‌های پیچیده‌ای است که با تحولات سریع بازار سازگاری ندارند.

خروج بر اساس زمان، ساده و مؤثر بوده و با بک تست کردن (Backtesting – سنجش موفقیت یک استراتژی در گذشته) در بازه ۱۰ تا ۲۵ روزه (برای مثال) می‌توانید این کار را انجام دهید. 

استفاده از سیگنال مخالف

شما می‌توانید با کمک سیگنالی که هنگام ورود به معامله استفاده کردید برای سیو سود از یک موقعیت، خارج شوید. به عنوان مثال اگر به یک معامله طولانی بر اساس واگرایی صعودی در اندیکاتور استوکاستیک (Stochastic – شاخص حرکتی در تحلیل تکنیکال) وارد شوید، زمانی که سیگنال مخالف (واگرایی نزولی) رخ می‌دهد، می‌توانید از موقعیت بیرون بروید. واگرایی یکی از مطمئن‌ترین سیگنال‌هایی است که می‌توانید هنگام معامله دریافت کنید. این سیگنال در هر دو جهت صعودی و نزولی اتفاق می‌افتد. 

بدین ترتیب اگر برای ورود به یک موقعیت استفاده شود راه خوبی برای خروج از همان موقعیت است. 

حد ضرر متحرک (Trailing Stop) 

این یک روش رایج است که برای سیو سود هنگام حرکت بازار به نفع افراد، استفاده می‌شود. تریلینگ استاپ یا حد ضرر متحرک نوعی سفارش است که قیمت را با حرکت به نفع شما دنبال می‌کند. زمانی که قیمت به نفع شما پیش می‌رود، حد ضرر نیز همراه با آن حرکت می‌کند. اما در نهایت متوقف شده و در آخرین سطحی که قیمت در جهت مخالف موقعیت شما حرکت می‌کند، می‌ماند. در نتیجه سود را قفل می‌کند. روش‌های مختلفی برای این کار وجود دارد. تریلینگ استاپ می‌تواند به صورت درصدی از سود یا مقدار ثابتی تعیین شود. 

برخی اندیکاتورها برای Trailing Stop مفید هستند که یکی از آنها میانگین متحرک (Moving Average) است. بسیاری از معامله‌گران دنبال‌کننده روند از یک اندیکاتور مبتنی بر میانگین متحرک مانند کانال دونچیان (Donchian Channels) برای سیو سود استفاده می‌کنند. یکی دیگر از شاخص‌های رایج، ATR یا میانگین محدوده واقعی (Average True Range) است که نوسانات را اندازه‌گیری می‌کند.  برخی دیگر نیز از اندیکاتورهای فراکتال (Fractal) استفاده می‌کنند و حد ضرر خود را به نوسان بعدی قیمت به سمت پایین یا بالا، از سطح فعلی منتقل می‌کنند. 

حد ضرر متحرک

استفاده از حد سود ثابت (Fixed Profit Target) 

یکی دیگر از روش‌های خروج، ایجاد یک هدف سود است که می‌تواند بر اساس سطوح مقاومت و حمایت باشد. برای مثال اگر به جفت‌ارز، شاخص یا کالایی برخورد کردید که در محدوده‌ای با دامنه نوسان کوتاه معامله می‌شود، ممکن است بخواهید با خرید در قیمت کم و پایین محدوده و فروش در قیمت و محدوده بالا از این حرکت استفاده کنید. برخی معامله‌گران نیز یک ارزش دلاری ثابت برای سیو سود مشخص می‌کنند که در آن به نسبت ریسک به پاداش مورد نظر خود دست می‌یابند.

خروج بر اساس تحلیل بنیادی (Fundamental Exits) 

گاهی به نفع شماست که با شنیدن اخبار مهم در بازار مالی که می‌تواند باعث شوک اقتصادی شود، از موقعیت خود خارج شوید. چندین رویداد خبری بنیادی می‌تواند بسیار مهم باشد. به عنوان مثال پس از اینکه دونالد ترامپ در ۸ نوامبر ۲۰۱۶ برنده انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده اعلام شد، میانگین صنعتی داوجونز در کمتر از یک سال، ۹٬۱۰۰ واحد افزایش یافت.

خروج بر اساس غریزه 

بسیاری از کارشناس این روش را توصیه نمی‌کنند، اما برخی معامله‌گران استثنایی وجود دارند که جریان حرکت بازار را احساس می‌کنند. احساسات درونی آنها بهترین زمان برای خروج از موقعیت‌های معاملاتی را به آنها می‌گوید. جورج سوروس، سرمایه‌گذاری مشهور، یک بار اظهار کرده بود که برای سیو سود عمدتاً با تکیه بر احساس درونی خود از موقعیت معاملاتی خارج می‌شود. 

جورج سوروس

انواع استراتژی‌های سیو سود

برای سیو یا حفظ سود در بازار ارزهای دیجیتال، استراتژی‌های مختلفی وجود دارد که با توجه به نوع معاملات، ریسک‌پذیری سرمایه‌گذار و تحلیل تکنیکال، انجام می‌شود. این استراژی‌ها از لحاظ زمانی دارای کاربرد زیادی بوده و بر اساس آنها می‌توانید زمان‌بندی برای ذخیره سود خود را تنظیم کنید. در ادامه انواع آنها را توضیح می‌دهیم. 

خارج کردن کل سرمایه 

یکی از استراتژی‌های ساده برای سیو سود، خارج کردن کل سرمایه است. برای مثال اگر یک معامله‌گر به میزان ۲٬۰۰۰ دلار بیت کوین خریده و ۲۰۰ دلار سود کرده باشد، ۲٬۲۰۰ دلار خود را به‌طور کامل خارج می‌کند. 

خارج کردن بخشی از سرمایه یا سود سرمایه 

خارج کردن بخشی از سرمایه نیز یکی دیگر از استراتژی‌های مهم است که بسیاری از افراد از آن استفاده می‌کنند. هر معامله‌گری با توجه به نوع پرتفوی (سبد سرمایه) و روش معاملاتی خود، درصدهای مختلفی را برای برداشت سرمایه انتخاب می‌کند. این درصد می‌تواند برابر با سود حاصل از یک موقعیت معاملاتی باشد.

خارج کردن اصل سرمایه 

یک استراتژی پرطرفدار خارج‌کردن اصل سرمایه است. در این روش شما تنها مبلغی را که در ابتدا وارد معامله کردید را خارج نموده و سود خود را نگه می‌دارید. با این کار، اساساً ریسک از دست رفتن سرمایه ابتدایی شما از بین می‌رود.

استراتژي سیو سود پله‌ای

یکی از استراتژی‌های مناسب برای کاهش ریسک معاملاتی، سیو سود پله‌ای است. در این روش، امکان دارد که ارز دیجیتال به سقف قیمتی یا محدوده مقاومتی نمودار، برخورد کرده و در نتیجه احتمال برگشت ارز به سمت پایین بیشتر شود. در این شرایط میزان سود به دست آمده را فروخته و مبلغ باقی‌مانده را برای دیدن ادامه روند نگه می‌داریم. با توجه به اینکه قیمت ارزهای دیجیتال همواره با نوسان همراه است این روش می‌تواند گزینه خوبی برای سیو سود باشد. 

اگر رشد رمزارز مورد نظر ما ادامه پیدا کند ما مجدداً سود کسب می‌کنیم و بدین ترتیب ریسک خود را کاهش می‌دهیم. با کمک این استراتژی می‌توان چندین هدف را برای ارز در نظر گرفت تا با رسیدن به آن قیمت، سود خود را حفظ کنیم و از معامله خارج شویم. 

سیو یا حفظ پول پله‌ای

نکات مهم در سیو سود ارزهای دیجیتال

برای آن که بتوانید بهترین بازدهی را از رمزارزهای خریداری شده کسب کنید لازم است نکاتی را هنگام معامله در نظر بگیرید. دانستن این نکات به شما کمک می‌کند تا با دقت بیشتری سرمایه‌گذاری کرده و سیو سود در ارزهای دیجیتال را به حداکثر برسانید. در ادامه هر یک از این موارد را توضیح می‌دهیم. 

حفظ سود ارزهای دیجیتال که رشد کافی داشته‌اند

برای حفظ سود باید سراغ رمزارزهایی رفت که به میزان کافی رشد داشته و سود قابل قبولی را در طول زمان کسب کرده‌اند. بدین ترتیب هر لحظه احتمال بازگشت روند آنها وجود دارد.

توجه به اخبار رمزارز خریداری شده

گاهی اخباری که پیرامون یک ارز دیجیتال وجود دارند تأثیر زیادی بر ادامه روند آنها می‌گذارد. به همین دلیل در صورت به وجود آمدن هرگونه خبر منفی در مورد آنها بهتر است که سیو سود کنید. 

احتمال سقوط شدید قیمت پس از یک صعود شدید

این نکته را در نظر داشته باشید که بعد از هر صعود شارپی یا شدید و سریع احتمالاً یک سقوط شارپی در پیش است. بنابراین در صورت مواجه شدن با اولین نشانه‌های منفی شدن روند بازار، حفظ سود یک انتخاب عاقلانه است. 

دوری از طمع و تصمیمات احساسی

یکی از مهم‌ترین نکاتی که بسیاری از معامله‌گران مبتدی آن را نادیده می‌گیرند دوری از طمع و تصمیمات احساسی است. اگر در بازار هیجانی رفتار کنید نمی‌توانید به استراتژی‌های خود متکی بمانید. بنابراین زمانی که یک ارز دیجیتال به اهداف قیمتی مد نظر شما رسید، آن را بفروشید. 

دوری از معامله احساسی

سخن پایانی

هر معامله‌گری برای موفقیت در بازارهای مالی لازم است که با نحوه سیو سود آشنا باشد. چرا که در صورت استفاده نکردن از استراتژی‌های درست، احتمال ضرر بیشتری در انتظار سرمایه‌گذاران خواهد بود. بهتر است در صورت مبتدی بودن در این بازار ابتدا با مبالغ اندک، آزمون و خطا کرده و سپس مبالغ بیشتری را سرمایه‌گذاری کنید. نکات مهم در خرید و فروش ارزهای دیجیتال را مرور کرده و مطابق با آنها معامله کنید. در نهایت با افزایش دانش، تجربه و تخصص در این زمینه می‌توانید احتمال کسب سود را بیشتر کرده و زیان را به حداقل برسانید. 

سؤالات متداول

چگونه سود ارزهای دیجیتال خود را حفظ کنیم؟ 

یک معامله‌گر بهتر است در ابتدا اهداف قیمتی خود را تعیین کرده و حد سود را شناسایی و مشخص کند. استفاده از استراتژی‌های سیو سود به سرمایه‌گذار کمک می‌کند تا سود ارزهای دیجیتال را حفظ کند. 

چگونه در معامله ارزهای دیجیتال ضرر نکنیم؟ 

برای جلوگیری از ضرر در ارزهای دیجیتال، لازم است مطابق با استراتژی‌ها معامله کرده و از حد سود و حد ضرر در خرید و فروش رمزارزها استفاده کنیم. علاوه بر آن باید از معاملات احساسی دوری کرده و پیش از ورود، تحقیقات کافی را در آن زمینه انجام دهیم.

بهترین زمان برای سیو سود چیست؟ 

زمانی که رمزارز خریداری شده به هدف قیمتی مشخص شده می‌رسد زمان مناسبی برای کسب سود جزئی یا به صورت کامل است. علاوه بر آن تغییر در احساسات بازار، تحولات نظارتی یا عوامل کلان اقتصادی نیز می‌تواند سیگنالی برای سیو سود باشد.

بهترین روش برای سیو سود چیست؟

این موضوع با توجه به نوع سرمایه‌گذار، ریسک‌پذیری و استراتژی مورد استفاده می‌تواند متفاوت باشد. بنابراین می‌توان گفت بهترین روش یا استراتژی برای این کار وجود ندارد. اما بهتر است از زیاد کردن متغیرها جلوگیری کرده، ساده پیش رفته و به استراتژی خود پایبند باشید.

نوشته سیو سود چیست؟ چگونه سود معاملات خود را حفظ کنیم؟ اولین بار در مجله کریپتوگرام. پدیدار شد.



منبع

پست های مرتبط

تحلیل ریپل امروز ۴ دی ۱۴۰۳ 

تحلیل ریپل نشان می‌دهد که نبرد سختی بین خریداران و فروشندگان این…

۴ دی ۱۴۰۳

تحلیل سولانا ۴ دی ۱۴۰۳ 

به نظر می‌رسد که سولانا در سطوح پایین فشار خرید نسبتاً خوبی…

۴ دی ۱۴۰۳

تحلیل بایننس کوین (BNB) امروز ۴ دی ۱۴۰۳ 

تحلیل BNB نشان می‌دهد که این ارز دیجیتال هنوز به زیر حمایت…

۴ دی ۱۴۰۳

1403 © تمامی حقوق برای کریپتوگرام محفوظ می باشد.