صفحه اصلی > امنیت : چگونه وارد دارک وب شویم؟ آموزش ورود به دارک وب با مرورگر Tor

چگونه وارد دارک وب شویم؟ آموزش ورود به دارک وب با مرورگر Tor



ورود به دارک وب (Dark Web) یا وب تاریک برای کسانی که با آن آشنایی ندارند ترسناک است. دارک وب بخشی از دیپ وب (Deep web) است که معمولا برای اهداف غیرقانونی استفاده می‌شود. این نوع از سایت‌ها برخلاف وبسایت‌های معمولی در موتورهای جستجو نمایش داده نمی‌شوند، بنابراین با استفاده از گوگل نیز نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. پس چگونه می‌توانیم وارد دارک وب شویم؟

برای ورود امن به دارک وب به یک مرورگر خاص مانند تور (Tor Browser)، وی‌پی‌ان (VPN) و پیدا کردن دامین‌های onion. نیاز داریم. در این مطلب، نحوه کار با این ابزارها برای ورود به وب تاریک را آموزش می‌دهیم.

هشدار: مطالب ذکرشده در این مقاله توصیه‌ای از سوی ارزدیجیتال برای ورود به دارک وب نیست و صرفاً جنبه آگاهی‌بخشی دارند. با ریسک شخصی خود در خصوص بازدید از این وبسایت‌ها اقدام کنید.

چگونه وارد دارک وب شویم؟ مراحل و گام‌های کلی

ورود به وب تاریک با مرورگرهای معمولی مانند کروم و فایرفاکس امکان‌پذیر نیست. علاوه‌براین، دسترسی به وبسایت‌های وب تاریک بدون تغییر آی‌پی نیز خطرات زیادی در پی دارد. برای ورود به دارک وب به ابزارهای زیر نیاز دارید:

۱. اتصال به وی‌پی‌ان (VPN)

ابتدا وی‌پی‌ان‌تان را روشن کنید. برای افزایش امنیت و حریم خصوصی، بهتر است از وی‌پی‌ان‌های پولی و اشتراکی استفاده نمایید.

۲. نصب یک مرورگر امن و ناشناس مانند تور (Tor Browser)

اکنون به دانلود یک مرورگر ناشناس مانند Tor Browser نیاز داریم. برای این کار، نسخه مورد نظرتان برای ویندوز، مک، لینوکس یا اندروید را دانلود کنید.

این برنامه برای کاربران آیفون که جیل‌برکینگ (Jailbreaking) یا همان قفل‌شکنی آی‌اواس را انجام نداده‌اند، در دسترس نیست و باید از یک گزینه جایگزین مانند مرورگر آنیون (Onion Browser) استفاده کنند.

سپس مرورگر تور یا آنیون را باز کرده و روی «Connect» کلیک کنید تا به شبکه تور متصل شوید.

۳. ورود به آدرس‌های دارک وب با پسوند onion.

اکنون یا باید آدرس سایت مورد نظر را مستقیماً وارد کرده یا از موتورهای جستجوی اختصاصی دارک وب برای پیدا کردن وبسایت‌های مختلف استفاده کنید. آدرس سایت‌های وب تاریک دارای پسوند onion. هستند.

در ادامه این قسمت، لیست تمام مرورگرهای امن، وی‌پی‌ان‌های مناسب و تمام موتورهای جستجو، دایرکتوری‌ها، فروشگاه‌ها و هر آن چیزی که برای دسترسی به وب تاریک نیاز است را بررسی می‌کنیم.

دارک وب چیست؟

دارک وب (Dark Web) یا وب تاریک بخشی از دیپ وب است که برای عموم قابل مشاهده نیست،‌ زیرا آدرس آی‌پی وبسایت‌ها مخفی شده‌است. شما با استفاده از مرورگرهای عادی مانند کروم نمی‌توانید به وب تاریک دسترسی داشته باشید. زیرا آدرس‌های دارک وب مانند دیگر آدرس‌ها در موتورهای جستجو مانند گوگل و بینگ ایندکس نمی‌شوند، بنابراین با جستجو در این موتورها نیز نمی‌توانید آن را پیدا کنید.

 وب و دنیای اینترنتی که با آن سروکار داریم، چند بخش دارد. ما هر روز از گوگل و وبسایت‌های مختلف برای دسترسی به اطلاعات مورد نیازمان استفاده می‌کنیم. به این بخش از وب، کلیر وب یا وب پاک (Clear Web) یا حتی سرفیس وب یا وب سطحی و آشکار (Surface Web) می‌گویند.

وب پاک همان‌جایی است که به ویدیو گربه‌ها و آهنگ‌های ترند در یوتیوب و وبسایت‌های مختلف از طریق گوگل می‌توانید دسترسی داشته باشید. بااینکه این قسمت خیلی بزرگ به‌نظر می‌رسد، اما تنها ۴٪ از کل اینترنت را تشکیل می‌دهد. پس سؤال این است که باقی ۹۶٪ اینترنت کجاست؟ اینجا همان جایی است که دارک وب و دیپ وب حضور دارند.

بیشتر بخوانید: دارک وب چیست؟

تفاوت دارک وب و دیپ وب

از کل ۹۶ درصدی که برای کاربران معمولی اینترنت قابل دسترسی نیست، ۹۰٪ آن متعلق به دیپ وب یا وب عمیق (Deep Web) و ۶٪ متعلق به دارک وب است.

دیپ وب جایی است که با سرچ در موتورهای جستجو نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. دیپ وب لزوماً غیرقانونی و ترسناک نیست؛ بلکه جایی است که اطلاعات خاص و محرمانه مانند داده‌ها و نتایج تحقیقات علمی، سوابق پزشکی، اطلاعات مالی خصوصی و ارتباطات امن در آن نگهداری می‌شوند. مثلاً وقتی شما با نام کاربری و رمزعبورتان وارد سایت دانشگاه می‌شوید، در واقع دارید از دیپ وب استفاده می‌کنید.

اما دارک وب جایی است که عموماً در آن هر چیزی، از بازارهای غیرقانونی گرفته تا انجمن‌های افشاگر را پیدا می‌کنید. این بخش از اینترنت شبیه به انباری متشکل از تمام چیزهای خوب و بد است که هم مجرمان و هم افرادی که به‌دنبال آزادی و دوری از نظارت‌های قانونی (به هر دلیلی) هستند را به خود جذب می‌کند.

وی پی ان مناسب برای ورود به دارک وب

پیش از اتصال به شبکه تور، باید وی‌پی‌ان‌تان را روشن کنید. دسترسی به دارک وب نیازمند لایه‌های امنیتی و حریم خصوصی بیشتری است. علت آن است که در برخی از کشورها حتی گشت‌وگذار ساده در وب تاریک هم عواقب حقوقی خود را به‌دنبال دارد. علاوه‌براین، برخی از ISPها ممکن است قادر به شناسایی، نظارت یا حتی مسدود کردن دسترسی شما به وب تاریک باشند. بنابراین با استفاده از وی‌پی‌ان می‌توانید این محدودیت‌ها را دور زده و لایه امنیتی مضاعفی ایجاد کنید.

مزیت دیگر استفاده از وی‌پی‌ان در کنار یک مرورگر امن مانند تور این است که علاوه‌بر ناشناسی، تمام داده‌های دریافتی و ارسالی را رمزگذاری می‌کند. بنابراین نه‌تنها فعالیت‌های آنلاین شما مخفی می‌شود، بلکه آی‌پی‌تان را هم پنهان می‌کند.

برای افزایش امنیت، بهتر است از وی‌پی‌ان‌های اشتراکی مانند AVG ،Nord یا Proton استفاده کنید. برخی از وی‌پی‌ان‌های رایگان با هدف کسب درآمد و جبران هزینه‌هایشان، اطلاعات کاربران را جمع‌آوری کرده و آن‌ها را به اشخاص ثالث می‌فروشند.

مرورگرهای امن و ناشناس برای ورود به دارک وب

اولین نیازمندی فنی ورود به وب تاریک، داشتن یک مرورگر ناشناس است. شما بااستفاده از مرورگرهای معمولی مانند کروم و فایرفاکس قادر به دسترسی به URLهای وب تاریک نیستید.

مرورگر تور

مرورگر تور

مرورگر تور (Tor Browser) مخصوص گشت‌وگذار ناشناس در اینترنت ساخته شده است. این مرورگر داده‌های شما را از چند نود یا گره رمزگذاری‌شده عبور می‌دهد که باعث ناشناسی ترافیک اینترنت شما می‌شود. البته هرچند استفاده از تور در کل ایمن است، اما همچنان امکان شناسایی فعالیت‌های شما در نودهای ورودی و خروجی این شبکه وجود دارد.

مرورگر آنیون

مرورگر onion

مرورگر آنیون (Onion Browser) نیز یک برنامه متن باز است که برای کاربران iOS مناسب است. بااین‌حال، حریم خصوصی و ناشناسی این مرورگر روی دیگر سیستم عامل‌ها به اندازه مرورگر تور بالا نیست.

مثلاً نسخه دسکتاپ مرورگر تور می‌تواند منابعی مانند فونت‌های خارجی را مسدود کند، اما چنین قابلیتی در مرورگر آنیون وجود ندارد. بااینکه این مرورگر برای دور زدن تحریم‌ها ابزار مناسبی است، اما سطح ناشناسی خوبی ندارد و پیشنهاد می‌شود از تور برای دسترسی به وب تاریک استفاده کنید.

دیگر گزینه‌ها

از دیگر گزینه‌ها برای دسترسی به دارک وب شامل موارد زیر هستند:

  • I۲P: حفاظت بالا از حریم خصوصی و امکان دسترسی به لینک‌های آنیون مخفی.
  • Matrix.org: یک پروژه متن باز مشابه تور. گزینه‌ای مناسب برای چت و انتقال داده اینترنت اشیاء
  • Orbot: مشابه تور برای اندروید.
  • Globus Secure Browser: مشابه تور ولی اشتراکی و مجهز به وی‌پی‌ان، امکان انتخاب منطقه جغرافیایی آی‌پی و دارای تست ۵ روزه رایگان.
  • Comodo IceDragon: مشابه فایرفاکس، متن باز و مجهز به حفاظت‌های مختلف در برابر بدافزارها.

دامنه‌های دارک وب

سومین مرحله برای ورود به دارک وب، وارد کردن آدرس سایت مورد نظر در مرورگر تور است. آدرس‌های وب تاریک با پسوند دامنه onion. ساخته می‌شوند و فقط با شبکه تور می‌توانید به این وبسایت‌ها دسترسی داشته باشید. حال مشکل اینجاست که برخلاف آدرس‌های معمولی، آدرس سایت‌های دارک وب در موتورهای جستجو ایندکس نمی‌شوند و از چشم این ابزارها مخفی هستند. بنابراین با جستجو در گوگل و بینگ و دیگر موتورهای جستجوی معمولی نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید.

بنابراین، برای ورود به سایت‌های دارک وب دو راه وجود دارد:

  • یا آدرس دارک وب مورد نظر را مستقیماً در مرورگر تور وارد کنید. این امر نیازمند این است که URL سایت مورد نظر را بدانید.
  • یا از موتورهای جستجوی اختصاصی دارک وب یا دایرکتوری‌ها برای پیدا کردن این نوع از آدرس‌ها استفاده کنید.

ساختار لینک‌های onion.

این URLها از پروتکل‌های HTTP یا HTTPS استفاده کرده و از رشته‌ای که به onion. ختم می‌شود تشکیل می‌شوند. نمونه‌ای از این آدرس را در زیر مشاهده می‌کنید:

این کاراکترها تصادفی نیستند. تمام نسخه v۳ این آدرس‌ها که شکل استاندارد فعلی‌شان است، ۵۶ کاراکتر طول داشته و به «d» ختم می‌شوند. هر آدرس نیز دارای اطلاعات رمزنگاری‌شده‌ای است که به یک مرورگر دارک وب اجازه اتصال به آن را می‌هد.

دایرکتوری‌ها و موتورهای جستجوی دارک وب

اگر خودتان آدرس دقیقی در اختیار ندارید، باید آدرس‌های URL سایت‌های وب تاریک را پیدا کنید. همانطور که گفتیم، این آدرس‌ها در موتورهای جستجوی معمولی ایندکس نشده و با جستجو در گوگل قابل دسترسی نیستند. بنابراین باید از دایرکتوری‌ها و موتورهای جستجوی اختصاصی دارک وب استفاده کنید از جمله:

HiddenWiki

سایت های ورود به دارک وب در هیدن ویکی

هیدن‌ویکی (TheHiddenWiki) را می‌توان همزاد شیطانی ویکی‌پدیا دانست؛ این وبسایت که از طریق جستجوی معمولی در اینترنت قابل دسترسی است، ظاهری شبیه به ویکی‌پدیا دارد، اما در آن می‌توانید لینک وبسایت‌های دارک وب در دسته‌بندی‌های مختلف مانند مالی، تجاری، ایمیل و پیام‌رسانی، وبلاگ‌ها و مقالات، ارائه‌دهندگان هاست، خدمات هک و رادیوی دارک‌نت (که چیز مشکوکی ندارد، فقط آهنگ‌های الکترونیکی عجیب و گاهی هم کمی جَز در آن قرار داده می‌شود) را پیدا کنید.

البته این فقط بخش‌های معمولی آن است. در هیدن ویکی می‌توان لینک‌هایی به تاریک‌ترین گوشه‌های دارک وب هم پیدا کرد. در این وبسایت در کنار هر لینک، توضیح کوتاهی نوشته شده تا بدانید با چه چیزی روبه‌رو خواهید شد. اگر هم مایل به صحبت کردن با دیگران هستید، می‌توانید وارد یک چت‌روم شوید. سرویس‌هایی مانند Random Chat شما را به افرادی که از همان سرویس استفاده می‌کنند، وصل می‌کنند. از اینجا به بعد، همه‌چیز به خودتان بستگی دارد.

توصیه ما این است که از هر چیزی که برچسب «محتوای جنسی»، «خدمات اسکیمر کارت»، «هک پی‌پال»، «اسلحه» یا «مدارک شناسایی و گذرنامه جعلی واقعی» دارد، دور بمانید. تمامی این لینک‌ها تحت نظارت قرار دارند و ورود به آن‌ها به احتمال زیاد برایتان دردسر زیادی ایجاد خواهد کرد.

DuckDuckGo

موتور جستجوی دارک وب داک داک گو

داک داک گو (DuckDuckGo) یک موتور جستجو است که مرورگر اختصاصی خود را نیز عرضه کرده است. با جستجوی عادی در اینترنت می‌توانید به این سایت دسترسی داشته باشید. مرورگر داک داک گو را نسخه دارک وبی گوگل کروم می‌نامند.

یکی از مهمترین مزایای این مرورگر در مقابل مرورگرهای عادی مانند کروم و فایرفاکس، عدم ردیابی جستجوهای شماست. داک‌داک‌گو توانایی مسدودسازی ترکرهای شخص ثالث، تبلیغات، پاپ‌آپ‌های کوکی و ترکرهای ایمیل را دارد و ویژگی حریم خصوصی به‌صورت پیش‌فرض روی آن فعال است.

نسخه‌های مختلف این مرورگر برای مک و ویندوز دسکتاپ، اندروید و آیفون موبایل و افزونه‌های کروم، اج، اپرا و فایرفاکس در دسترس است.

Torch

موتور جستجوی وب تاریک torch

تورچ (Torch) را اولین موتور جستجوی وب تاریک می‌دانند. این موتور جستجو پایگاه داده‌ای از میلیون‌ها لینک آنیون است و عملکردی شبیه به اپلیکیشن Yelp دارد؛ در این برنامه کاربران می‌توانند نظرشان را درباره کسب‌وکارهای مختلف از جمله رستوران‌ها، فروشگاه‌ها و مکان‌های تفریحی ثبت کنند.

WWW Virtual Library

اگر تورچ و هیدن ویکی را قدیمی در نظر بگیریم، WWW Virtual Library قرون وسطایی محسوب می‌شود. این ابزار، پدر موتور جستجوهاست که توسط تیم برنرز-لی (Tim Berners-Lee)، خالق WWW و HTTP، در سال ۱۹۹۱ ساخته شد.

در این موتور جستجو اطلاعات بسیار قدیمی از جمله لاگ‌ها، اسناد و تصاویری که به اوایل تولد اینترنت مربوط می‌شود را می‌توانید پیدا کنید. بنابراین اگر به‌دنبال اطلاعات ناب و حقایق دست‌نخورده هستید، این موتور جستجو به کمکتان می‌آید. بااین‌حال، این موتور بیشتر یک ابزار برای جستجو در دیپ وب محسوب می‌شود تا یک ابزار اختصاصی برای دارک وب.

Uncensored Hidden Wiki

اگر فکر می‌کنید هیدن ویکی به‌اندازه کافی بد نیست، باید نسخه سانسور نشده آن را ببینید. همانطور که از نامش پیداست، این وبسایت بر فعالیت‌های شدیداً مجرمانه و غیرقانونی مانند قاچاق انسان، مواد مخدر و هر آن چیزی که در گوشه و کنار ذهن تاریک انسان پیدا می‌شود، تمرکز دارد.

ParaZite

دکمه «I’m Feeling Lucky» در موتور جستجوی گوگل را که دیده‌اید؟ همان دکمه‌ای که با کلیک روی آن به‌صورت تصادفی به یک وبسایت هدایت می‌شوید. سایت پارازیت نیز دقیقاً همین کار را می‌کند. البته با اینکه امکان استفاده از این موتور جستجو برای گشت‌وگذارهای هدفمند هم وجود دارد، اما با کلیک روی گزینه «Feeling (un)lucky» به وبسایت‌هایی هدایت خواهید شد که در عمق ذهنتان نفوذ می‌کند و ممکن است تا چند روز کابوس ببینید.

برای دسترسی به این موتور جستجو به تور و وی‌پی‌ان نیاز دارید.

Daniel

موتور جستجوی دنیل راهنمای شما در دارک وب است. این ابزار میزبان بیش از ۷ هزار سایت onion. است که در دسته‌بندی‌های مختلف قرار گرفته‌اند.

یک قابلیت داخلی در این موتور جستجو وجود دارد که پیش از کلیک کردن روی یک سایت دارک وب، به شما نشان می‌دهد که آیا سایت مورد نظر فعال هست یا خیر. در این حالت برای بررسی فعال بودن سایت‌ها، دیگر نیازی به کلیک و لود کردن آن‌ها ندارید.

Onion URL Repository

یکی دیگر از بدنام‌ترین سایت‌ها که یک دایرکتوری و موتور جستجو از آدرس‌های onion. وب تاریک محسوب می‌شود، Onion URL Repository است. در این سایت تمام موارد غیرقانونی نمایش داده می‌شود. برای دسترسی به این سایت نیز به تور نیاز دارید.

NotEvil

NotEvil از برترین موتورهای جستجوی دیپ وب برای افراد کنجکاوی است که می‌خواهند نگاهی کلی به دارک وب داشته باشند. این موتور، سایت‌های موجود در شبکه تور را بررسی و فهرست‌بندی کرده و آن‌ها را از طریق یک رابط کاربری آشنا در دسترس قرار می‌دهد. این موتور حتی گزینه‌ای به نام «پرداخت برای گشت‌وگذار» دارد.

از نظر فنی، می‌توان از NotEvil در مرورگرهای معمولی هم استفاده کرد، اما این کار چندان عاقلانه نیست و ازآنجاکه احتمال رصد شدن این وبسایت توسط مأموران دولتی وجود دارد، ورود به آن بدون حفاظت امنیتی حتی به قصد کنجکاوی هم توصیه نمی‌شود.

Onion Link

یکی دیگر از موتورهای جستجوی قوی برای گشت‌وگذار در وب تاریک، Onion Link است که پیشتر Onion City نام داشت. بااینکه امکان استفاده از این ابزار در مرورگرهای معمولی هم وجود دارد، اما توصیه می‌شود از این کار خودداری کنید.

فروشگاه‌ها و سرویس‌های تجاری دارک وب

در وب تاریک فروشگاه‌های آنلاین هم وجود دارند. سیلک رود (Silkroad) و نمسیس (Nemesis)، عمق دنیای زیرزمینی را به ما نشان دادند. البته، همه این فروشگاه‌ها مواد مخدر و اسلحه نمی‌فروشند؛ برخی از آن‌ها (ظاهراً) قانونی هستند و تخفیف‌های خوبی هم ارائه می‌دهند. مثلاً اگر قصد خرید لپ‌تاپ یا گوشی هوشمند دارید، می‌توانید شانس خود را در یکی از این فروشگاه‌ها امتحان کنید. طبیعتاً تمام تراکنش‌ها به‌صورت ناشناس و با بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال انجام می‌شود.

مشکل اصلی این وب‌سایت‌ها این است که حدود ۵۰ درصدشان جعلی هستند و هیچ راهی هم برای بررسی اعتبارشان و تشخیص اینکه آیا محصولی که سفارش داده‌اید واقعاً به دستتان می‌رسد یا خیر، وجود ندارد.

بااینکه بیشتر این فروشگاه‌ها خدمات ارسال هم دارند، اما نمی‌توانید از آدرس منزل‌تان برای دریافت بسته‌های ارسال‌شده از دارک وب استفاده کنید. بااین‌حال، ظاهراً این فروشگاه‌ها تقریباً به سراسر دنیا، به‌جز برخی از کشورهای خاورمیانه و کره شمالی، ارسال دارند. بااینکه شاید قیمت‌های درج‌شده در این فروشگاه‌ها در دارک وب وسوسه‌انگیز به‌نظر برسند، اما توصیه ما این است که پس از ورود به آن‌ها، فقط نگاه کنید، خرید نکنید!

بیشتر بخوانید: سیلک رود (Silk Road)؛ به آمازون مواد مخدر خوش آمدید!

برخی از این فروشگاه‌ها شامل موارد زیر هستند:

Abacus Market

سایت abacus market

این فروشگاه در سپتامبر ۲۰۲۱ (شهریور ۱۴۰۰) و پس از بسته شدن AlphaBay راه‌اندازی شد. در این سایت بیش از ۴۰ هزار محصول در دسته‌بندی‌های مختلف از جمله دارو و مواد شیمایی، اقلام جعلی، محصولات دیجیتال، کلاهبرداری، جواهرات و طلا، امنیت و میزبانی، کالاهای کارتی و نرم‌افزار و بدافزار وجود دارد.

بیت کوین و مونرو جزو ارزهای محبوب برای انجام تراکنش‌ها در Abacus Market هستند. براساس تخمین‌ها، این فروشگاه حدود ۱۵ میلیون دلار ارزش دارد.

Russian Market

سایت دارک وب راشن مارکت

راشن مارکت از فوریه ۲۰۱۹ (بهمن ۹۷) تا کنون توانسته فروش‌های غیرقانونی خود را در تور و وب پاک مدیریت کند. این پلتفرم مرکزی برای معاملات انواع کالاهای غیرقانونی از جمله لاگ‌های سرقتی و ابزارهای بررسی است و تمرکز اصلی آن روی فروش داده‌های هویتی شخصی است.

دستگاه‌های آلوده و سایر اقلام مرتبط با کلاهبرداری، مانند کارت‌های اعتباری سرقت‌شده و حساب‌های هک‌شده پی‌پال نیز از جمله کالاهای اصلی این بازار هستند. تراکنش‌ها در Russian Market با استفاده از ارزهای دیجیتالی از جمله بیت کوین، لایت کوین و اتریوم انجام می‌شوند.

BriansClub

سایت وب تاریم briansclub

برایانز کلاب یکی از مشهورترین بازارهای سیاه دارک وب محسوب می‌شود و قدمت آن به سال ۲۰۱۴ بازمی‌گردد. این بازار زیرزمینی به دلیل معاملات کارت‌های اعتباری سرقتی و اطلاعات هویتی شخصی شهرت زیادی پیدا کرده است.

این فروشگاه هم در وب پاک و هم شبکه تور فعالیت دارد و از ارزهای دیجیتال مختلف مانند تتر، لایت کوین، دش، مونرو و بیت کوین برای انجام تراکنش‌ها استفاده می‌کند.

دیگر فروشگاه‌ها

از دیگر فروشگاه‌های دارک وب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • CStore: هر نوع کالای الکترونیکی. پرداخت از طریق ارز دیجیتال یا کارت‌های هدیه امکان‌پذیر است.
  • Apple Palace: مخصوص محصولات اپل شامل لپ‌تاپ، دسکتاپ، گوشی و لوازم جانبی با قیمت‌های به‌شدت پایین.
  • EuroGuns: فروش اسلحه در بازار اروپا. این سایت ادعا می‌کند بزرگ‌ترین فروشنده اسلحه در اروپا است.
  • PirateSec: هکرهای حرفه‌ای، در خدمت شما!
  • Fake Passports: از نامش پیداست؛ تهیه پاسپورت جعلی.
  • SOL’s United States Citizenship: عجیب است، اما فروش شهروندی ایالات متحده!

شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های دارک وب

بد نیست بدانید که نسخه دارک وب برخی از وبسایت‌های محبوب مانند ردیت، فیسبوک، نیویورک تایمز، سیا و بی‌بی‌سی نیز وجود دارد. مردم از نسخه‌های دارک وبی این برنامه‌ها برای ارتباطات مخفی، ارسال گزارش‌های ناشناس و موارد مشابه استفاده می‌کنند.

در ادامه، لیستی از محبوب‌ترین برنامه‌های اجتماعی در دارک وب را آورده‌ایم:

Facebook Onion

نسخه دارک وب فیسبوک که Facebook Onion نام دارد، در سال ۲۰۱۴ راه‌اندازی شد. ورود به این وبسایت از طریق دارک وب کاملاً قانونی است.

BlackBook

بلک‌بوک شباهت زیادی به فیسبوک دارد؛ در آن می‌توانید چت کنید، عکس ارسال کنید، درخواست دوستی بفرستید، پست بگذارید و در گروه‌ها عضو شوید. مشکل اصلی بلک‌بوک، آسیب‌پذیری در برابر هک است. براساس گزارش‌ها، این سات در سال ۲۰۱۸ چندین بار از کار افتاده است.

Torbook

 توربوک نیز شبیه به بلک‌بوک است. برخی ادعا می‌کنند که این دو وبسایت تقریباً هم‌زمان ظهور کردند، اما سازندگان آن‌ها از وجود یکدیگر اطلاع نداشته‌اند.

The Campfire

د کمپ‌فایر یک چت‌روم بزرگ است که همه می‌توانند به آن ملحق شوند. موضوعات مورد بحث در این برنامه از جدیدترین ترندهای موسیقی تا بحث‌های جنجالی (مثلاً نحوه مخفی کردن یک جسد!) را شامل می‌شود.

Lucky Eddie’s Home

لاکی ادیز هوم نیز یک چت‌روم اسکریپت‌شده است که یکی از بهترین سیستم‌های آپلود فایل در دارک وب را دارد. مانند هر اپلیکیشن پیام‌رسانی، در لاکی اد‌ز هوم می‌توانید چت کنید، گروه بسازید یا عضو شوید و فایل ارسال کنید.

اخبار، مقالات و رسانه‌ها در دارک وب

همانطور که گفتیم، ورود به دارک وب لزوماً اتفاق بدی نیست. مثلاً خبرنگاران، اعضای گروه‌های مدافع حقوق بشر و پناهجویان سیاسی نیز از آن استفاده می‌کنند. افشاگرها برای ارسال اخبار خود درباره فساد سیاستمداران و افراد شناخته‌شده نیز مجبور به استفاده از دارک وب هستند. خبرگزاری‌هایی مانند رویترز، فاکس، ان‌بی‌سی و سی‌ان‌ان همگی کانال‌هایی در وب تاریک دارند تا بتوانند اطلاعات ناشناس را از افشاگران دریافت کنند.

علاوه‌براین، گزارشگری بدون مرز و رسانه‌های بدون سانسور از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین استفاده‌های وب تاریک محسوب می‌شوند. دور زدن فایروال‌ها و سایر اشکال مسدودسازی جغرافیایی به افراد کمک می‌کند تا به وب‌سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی که معمولاً به آن‌ها دسترسی ندارند، دست یابند.

ProPublica

پروپابلیکا به روزنامه‌نگاری تحقیقی قاطعانه‌اش شهره است. در سال ۲۰۲۱، این رسانه نشان داد که چگونه قوانین مالیاتی به نفع ثروتمندان عمل می‌کنند. این رسانه برای افشای اطلاعات خود از اسناد افشاشده‌ یا سرقتی سازمان مالیات آمریکا (IRS) استفاده کرده بود.

این سایت علاوه بر وب عادی، سایت خود را روی وب تاریک نیز میزبانی می‌کند تا همه افراد، بدون محدودیت به گزارش‌های آن دسترسی داشته باشند.

BBC Tor Mirror

در مارس ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰)، روسیه پس از حمله به اوکراین، پخش شبکه BBC World News را متوقف کرد. نسخه دارک وبی بی‌بی‌سی نیز در واکنش به چنین مسدودسازی‌های جغرافیایی ایجاد شد. این سایت، همان وب‌سایت BBC.com است، اما برخلاف نسخه معمولی، در کشورهایی مانند ایران، چین و روسیه نیز قابل دسترسی است. این نسخه دارای گزینه‌های زبانی فارسی، ماندارین و روسی است.

The New York Times

از طریق دارک وب می‌توانید به روزنامه نیویورک تایمز به‌صورت ناشناس نیز دسترسی داشته باشید. ازآنجاکه برخی کشورها ورود به این رسانه را مسدود می‌کنند، نیویورک تایمز در دارک وب حضور دارد تا لینک‌های خبری خود را بدون محدودیت در اختیار همه مردم جهان قرار دهد.

CIA

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) نیز در وب تاریک حضور دارد و به کاربران امکان ارتباط ناشناس و بدون ردیابی را می‌دهد.

Sci-Hub

اگر دانشجوی ارشد و دکتری باشید، حتماً گذرتان به Sci-Hub افتاده است. این وبسایت را از طریق وب پاک و با جستجوی معمول در گوگل نیز می‌توانید پیدا کنید.

سای‌هاب دسترسی رایگان به میلیون‌ها مقاله تحقیقاتی را فراهم می‌کند. از آنجاکه تحقیقات علمی معمولاً پشت دیوارهای پرداخت قرار دارند، سای‌هاب قصد دارد تا با فراهم‌آوری امکان مشاهده تحقیقات به‌صورت رایگان، دانش و علم را دموکراتیک کند. البته دور زدن دیوارهای پرداخت از نظر اخلاقی جای بحث دارد و ممکن است در برخی حوزه‌های قضائی غیرقانونی باشد. به‌همین‌خاطر، بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند از نسخه دارک وب سای‌هاب برای جستجوی ناشناس استفاده کنند.

Imperial Library

کتابخانه Imperial Library of Trantor یک کتابخانه دیجیتال از هزاران کتاب با نسخه دیجیتال و پی‌دی‌اف است که می‌توانید با ورود به دارک بو به‌طور رایگان آن‌ها را دانلود کنید.

SecureDrop

سکیور دراپ راهی امن برای اتصال رسانه‌های خبری به افشاگران است. سازمان‌های برجسته‌ای مانند گاردین، نیویورک تایمز و پروپابلیکا برای دریافت اطلاعات از افشاگران از این سیستم استفاده می‌کنند.

برای استفاده از این این نرم‌افزار باید احراز هویت دو مرحله‌ای را تکمیل کنید تا یک ارتباط دوطرفه بین شما به‌عنوان یک فرد ناشناس و رسانه مورد نظر برقرار شود.

روش‌های مختلف ورود به دارک وب

در ابتدای این مطلب، دو مرحله از سه مرحله اتصال به دارک وب را به‌ترتیب ۱. اتصال به وی‌پی‌ان و ۲. اتصال به شبکه تور آموزش دادیم. اما باید بدانید که از نظر فنی، جابه‌جا کردن ترتیب این مراحل یعنی ابتدا اتصال به شبکه تور و سپس استفاده از وی‌پی‌ان، نحوه ارسال و دریافت داده‌ها را تغییر می‌دهد.

استفاده از هر کدام از این ترتیب‌ها مزایا و معایب مختص به خود را دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم:

مدل اول: تور روی وی‌پی‌ان (Tor over VPN)

در روش اتصال Tor over VPN، شما ابتدا به وی‌پی‌ان و سپس شبکه تور متصل می‌شوید. این مدل، محبوب‌ترین و امن‌ترین روش برای دسترسی به لینک‌های onion. است.

در این روش، ابتدا درخواست شما وارد یک سرور وی‌پی‌ان می‌شود که آی‌پی‌تان را پنهان و تگ‌های موقعیت جغرافیایی و سایر اطلاعاتی که ممکن است توسط دولت یا ISP شما برای ردیابی درخواست استفاده شوند را پاک می‌کند.

در مرحله بعد، این درخواست به یک گره ورودی شبکه تور منتقل می‌شود که به نوبه خود آن را به چندین گره رله (Relay) یا واسط می‌فرستد. پس از آن، درخواست شما به چندین گره خروجی تور منتقل و نهایتاً به وب‌سایت مورد نظر منتقل می‌شود.

مزایا:

این روش اتصال مزایای زیادی دارد از جمله:

  • جلوگیری از مشاهده داده توسط ارائه‌دهنده وی‌پی‌ان: با این روش، متادیتا و آدرس آی‌پی شما پنهان می‌ماند، به این معنا که حتی ارائه‌دهنده وی‌پی‌ان نیز نمی‌داند درون شبکه تور چه کاری انجام می‌دهید.
  • رمزنگاری کامل ترافیک: با استفاده از این روش، ترافیک شما به‌صورت دوگانه رمزنگاری می‌شود که کار رهگیری و نظارت بر آن را بسیار دشوار می‌کند.
  • دسترسی کامل به تور: استفاده از تور روی وی‌پی‌ان به شما اجازه می‌دهد در جاهایی مانند مدرسه یا کشورهای خاص که شبکه تور مسدود است، به آن دسترسی داشته باشید.
  • امنیت مضاعف: اگر باگی در مرورگر تور وجود داشته باشد، وی‌پی‌ان در برابر آن از شما حفاظت می‌کند.

معایب:

  • عدم محافظت در برابر گره‌های خروجی مخرب: در گره خروجی، ترافیک شما از شبکه تور خارج می‌شود و به مقصد نهایی می‌رود. حال اگر گره خروجی خراب شده باشد، داده‌های شما ممکن است در معرض خطر قرار بگیرند. بااین‌حال، استفاده از وی‌پی‌ان با رمزنگاری ترافیک پیش از رسیدن داده به دست شما، به کاهش این ریسک کمک می‌کند.

مدل دوم: وی‌پی‌ان روی تور (VPN over Tor)

این روش دقیقا برعکس مدل قبل است: یعنی ابتدا به شبکه تور متصل شده و سپس اتصال به وی‌پی‌ان را برقرار می‌کنید. اما چرا این روش محبوبیت زیادی ندارد؟ دلیلش امنیت کمتر آن است.

اگر سیگنال ابتدا وارد شبکه تور شود، ISP شما می‌تواند ببیند که قصد اتصال به یک نود در این شبکه را دارید. ازآنجاکه در برخی کشورها استفاده از تور غیرقانونی است، این کار می‌تواند مشکل‌ساز باشد. سوای اینکه برخی از ISPها از همان ابتدا دسترسی به تور را مسدود کرده‌اند، بنابراین ناچار هستید در وهله اول به وی‌پی‌ان متصل شوید.

مزایا:

  • اگر به ISPتان اعتماد دارید اما به ارائه‌دهنده وی‌پی‌ان خیر، این روش بهتر است.
  • امکان دور زدن نودهای بلاک‌شده تور در این روش وجود دارد.

معایب:

  • ISP می‌تواند متوجه تلاش شما برای اتصال به تور و دسترسی به محتوای آنیون شود.
  • با این روش در معرض خطر حمله اند-تو-اند تایمینگ (End-to-End timing) قرار می‌گیرید.
  • اتصال با این روش در حالت کلی دشوارتر است.
  • برخی از وی‌پی‌ان‌ها مانند ExpressVPN از این روش پشتیبانی نمی‌کنند.
  • میزان ناشناسی در این روش پایین است.

نکات امنیتی ورود به دارک وب

ورود به وب تاریک که فاقد نظارت و بعضاً غیرقانونی است، خطرات مختص به خود را دارد. سوای حضور مجرمان که از ناشناسی این فضا برای ارائه خدمات هک و فیشینگ استفاده می‌کنند، دارک وب مملو از انجمن‌های غیرقانونی، بدافزارها و سایر محتوای خطرناک است که می‌تواند به سیستم و هویت شما آسیب زده و باعث سرقت دارایی‌هایتان شود.

در این قسمت، چند نکته مهم برای حفاظت از خودتان در برابر خطرات دارک وب را بررسی می‌کنیم:

۱. استفاده از تور روی وی‌پی‌ان

در قسمت قبل این مورد را به‌طور مفصل توضیح دادیم. همیشه ابتدا به وی‌پی‌ان متصل شده و سپس اقدام به اتصال به شبکه تور و گشت‌وگذار در دارک وب کنید.

۲. به‌روزرسانی نرم‌افزارها

همیشه آخرین نسخه مرورگر تور یا آنیون، وی‌پی‌ان و سیستم عامل را دانلود و نصب نمایید تا از به‌روزرسانی‌های امنیتی و بهبودهای دیگر بهره‌مند شوید.

۳. غیرفعال‌سازی جاوااسکریپت

جاوااسکریپت ردیابی شما را ساده‌تر و درهای حمله به‌روی شما را برای هکرها باز می‌کند. بسیاری از سایت‌های دارک وب نیز با فرض اینکه کاربران پیش از ورود به وبسایت‌ها جاوااسکریپت خود را خاموش کرده‌اند، طراحی بسیار ساده و ابتدایی دارند.

۴. خودداری از به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات شخصی

مشخص است که هدف شما از استفاده از دارک وب، ناشناسی است. بنابراین، از ارائه هر گونه اطلاعات شخصی که می‌تواند هویت شما را فاش کند خودداری کنید.

۵. دوری از موارد غیرقانونی

همانطور که گفتیم، دارک وب لزوماً جای ترسناکی پر از متجاوزان و قاتلان جایزه بگیر نیست. برخی از افراد از این فضا برای ناشناسی بیشتر و دسترسی به محتوای آزاد استفاده می‌کنند. بااین‌حال، برخورد کردن با موارد غیرقانونی در دارک وب بسیار راحت است. از کلیک کردن روی سایت‌هایی که نمی‌شناسید یا می‌دانید محتوای مجرمانه دارند، شدیداً خودداری کنید.

۶. استفاده از ابزارهای ضد بدافزار

از یک آنتی‌ویروس قوی برای انجام اسکن‌های منظم سیستم عاملتان استفاده کنید.

۷. خودداری از دانلود فایل

 بدافزارها به‌راحتی می‌توانند در فایل‌های به‌ظاهر بی‌ضرر پنهان شوند. با دانلود و اجرای این فایل‌ها، ممکن است سیستم شما به باج‌افزار یا کی‌لاگر آلوده شود.

۸. نصب کیف پول ناشناس

سرویس‌های کریپتویی از گام‌های مختلف برای تأمین امنیت کیف پول‌های ارز دیجیتال استفاده می‌کنند. برخی از ولت‌ها مانند واسابی (Wasabi Wallet) از روتینگ آنیون برای عبور دادن فعالیت‌های رمز ارزی شما از نودهای مختلف استفاده کرده و لایه امنیتی اضافه‌ای فراهم می‌کنند.

۹. خرید با ارز دیجیتال

اگر نهایتاً تصمیم به خرید محصولی گرفتید، از بیت کوین یا سایر ارزهای دیجیتال استفاده کنید. هرگز اطلاعات کارت اعتباری یا بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.

بیشتر سایت‌های وب تاریک اصلاً گزینه پرداخت از طریق کارت اعتباری را ندارند و اگر هم داشته باشند، به احتمال زیاد کلاهبرداری هستند.

۱۰. پوشاندن وب‌کم

در کنار پوشاندن وب‌کم، نرم‌افزاهای امنیت سایبری مخصوصی را نصب نمایید تا برنامه‌های دیگر سیستم عامل‌تان بدون اجازه شما قادر به استفاده از وب‌کم نباشند.

۱۱. استفاده از سیستم عامل موقتی یا ماشین مجازی

برای افزایش امنیت، شدیداً توصیه می‌شود که به‌جای سیستم عامل اصلی، از یک نسخه موقتی یا ماشین مجازی برای ورود به شبکه تور استفاده کنید. منظورمان از سیستم عامل موقت، استفاده از یک حافظه مانند فلش درایو برای نصب یک ویندوز زنده است. یکی از گزینه‌های مناسب برای این کار، Tails OS است که با یک Universal USB Installer می‌توانید آن را راه‌اندازی کنید.

درصورت استفاده از این سیستم عامل، حتماً پس از اتمام کار آن را ببندید. البته مزیت استفاده از سیستم عامل‌های زنده‌ای مانند Tails این است که با خاموش کردن دستگاه، سیستم عامل موقتی نیز از حافظه USB پاک می‌شود.

سؤالات متداول

چگونه وارد دارک وب شویم؟

برای ورود به دارک وب به یک مرورگر امن و ناشناس مانند تور (Tor Browser)، وی‌پی‌ان (VPN) و دانستن آدرس سایت مورد نظر نیاز داریم.

چگونه سایت‌های دارک وب را پیدا کنیم؟

برای پیدا کردن آدرس سایت‌های دارک وب که به پسوند دامنه onion. ختم می‌شوند، باید از دایرکتوری‌ها و موتورهای جستجوی اختصاصی مانند داک داک گو استفاده کنیم.

بهترین موتور جستجوی دارک وب چیست؟

داک داک گو (DuckDuckGo)، تورچ (Torch)، پارازیت (ParZite)، NotEvil و Onion Link از جمله برترین موتورهای جستجوی دارک وب هستند.

جمع‌بندی

برای ورود به دارک وب به ابزارهای خاصی از جمله یک مرورگر امن و ناشناس مانند تور (Tor)، وی‌پی‌ان (VPN) و دانستن آدرس سایت مورد نظر داریم. دانلود و نصب مرورگر تور و وی‌پی‌ان ساده است. اما مشکل اصلی، پیدا کردن آدرس سایت‌های وب تاریک است که به‌خاطر ایندکس نشدن در موتورهای جستجوی معمولی مانند گوگل، به‌راحتی نمی‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. برای این کار، به استفاده از دایرکتوری‌ها و موتورهای جستجوی اختصاصی دارک وب مانند داک داک گو نیاز داریم.

The post چگونه وارد دارک وب شویم؟ آموزش ورود به دارک وب با مرورگر Tor appeared first on ارزدیجیتال.



منبع

پست های مرتبط

اسکم چیست؟ چگونه پروژه‌های اسکم را تشخیص دهیم؟

در دنیای پیشرفته امروز، کلاهبرداران همواره به دنبال روش‌های جدید برای سرقت…

۷ بهمن ۱۴۰۳

فریز شدن تتر چیست؟ نحوه رفع مسدود شدن USDT

فریز شدن تتر (USDT) یکی از جنجالی‌ترین موضوعات در حوزه ارزهای دیجیتال…

۶ بهمن ۱۴۰۳

توکن امنیتی چیست و چه تفاوتی با توکن اوراق بهادار دارد؟

تجربه نشان داده که روش‌های امنیتی سنتی مانند نام کاربری و رمزعبور…

۱ بهمن ۱۴۰۳

1403 © تمامی حقوق برای کریپتوگرام محفوظ می باشد.