صفحه اصلی > آلت کوین ها : گزارش آنچین هفته پنجم آذر‍؛ هفته اصلاح و تثبیت بازار

گزارش آنچین هفته پنجم آذر‍؛ هفته اصلاح و تثبیت بازار


در هفته‌‌های گذشته، بیت کوین توانست به‌کمک جریان ثابت سرمایه ورودی خود را در بالای سطح روانی ۱۰۰ هزار دلار حفظ کند. هولدرهای بلندمدت از این فرصت برای نقد کردن سودهای خود استفاده کردند و عرضه قابل‌توجهی را به فروش رساندند؛ به‌طوری که سود نقد‌شده هولدرهای بیت کوین به رکورد تاریخی ۲.۱ میلیارد دلار رسید. طبق روال هر هفته، در این مقاله از مجله “کریپتو.ایکس cryptodotX” گزارش آنچین هفتگی گلسنود از داده‌های شبکه بیت کوین را بررسی کرده‌ایم.

خلاصه مطلب

  • علی‌رغم اینکه در چرخه فعلی شرایط بازار، نوع سرمایه‌گذاران و روندهای بیت کوین با چرخه‌های قبل متفاوت است، شباهت زیادی در تغییرات قیمت بیت کوین در این چرخه و چرخه‌های گذشته وجود دارد.
  • با توجه‌ها به اینکه بیت کوین توانست به‌مدت چند هفته در بالای سطح روانی ۱۰۰ هزار دلار بماند، هولدرهای بلندمدت از تقاضای ایجادشده در بازار استفاده کردند و مقدار قابل‌توجهی از کوین‌های خود را به فروش رساندند.
  • درصد زیادی از فروش انجام‌شده مربوط به کوین‌های ۶ تا ۱۲ماهه است و هنوز فعالیت فروش قابل‌توجهی از کوین‌های قدیمی‌تر دیده نشده است.
  • ثروت سرمایه‌گذاران جدید (بیت کوین‌های نگهداری‌شده) رشد کرده است و این نشان‌دهنده افزایش تقاضا در بازار است. از طرف دیگر، رشد ثروت سرمایه‌گذاران جدید نشانه کاهش سرمایه هولدرهای بلندمدت و سنگینی جبهه هولدرهای کوتاه‌مدت در ترازوی ثروت است.

فهرست عناوین

تکرار تاریخ

سال ۲۰۲۴، سال بسیار خوبی برای بیت کوین و سرمایه‌گذاران آن بود. در این سال ارزش بیت کوین بیش از ۱۵۰٪ رشد کرد و در هفته‌های گذشته به بالای سطح حساس ۱۰۰ هزار دلار رسید. اگر عملکرد بیت کوین در چرخه فعلی را با چرخه‌های قبلی مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که این چرخه به چرخه‌های ۲۰۱۵ – ۲۰۱۸ و ۲۰۱۸ – ۲۰۲۱ بسیار شبیه است.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

  • چرخه ۲۰۱۵ – ۲۰۱۸: ۵۰۱٪+
  • چرخه ۲۰۱۸ – ۲۰۲۲: ۱۰۸۵٪+
  • چرخه ۲۰۲۲ تا الان: ۶۳۸٪+

جالب است با اینکه رفته‌رفته ارزش بازار بیت کوین بزرگ‌تر شده است، عملکرد بیت کوین در هر سه چرخه همچنان مشابه است؛ این یعنی در هر چرخه سرمایه‌ بزرگ‌تری وارد بازار بیت کوین شده و تعادل را حفظ کرده است.

عملکرد بیت کوین از ابتدای چرخه فعلی

در ضمن، علی‌رغم فشار فروش سنگینی که در بازارهای صعودی اتفاق می‌افتد، شدت دراوداون یا افت قیمت (Drawdown) بیت کوین نسبت به ATH در روندهای صعودی چرخه‌های گذشته به‌مرور کمتر شده است.

سنگین‌ترین افت قیمت در چرخه فعلی ۳۲٪- درصد بود که در تاریخ ۵ آگوست ۲۰۲۴ (۱۵ مرداد) ثبت شده است. سایر دراوداون‌هایی که در این چرخه رخ داده است اکثرا در حد ۲۵٪- هستند؛ این یعنی چرخه فعلی یکی از چرخه‌های کم‌نوسان بیت کوین است. دلیل این مسئله، احتمالا ایجاد تقاضای قوی توسط ETFهای اسپات و افزایش علاقه سرمایه‌گذاران نهادی به بیت کوین در این چرخه است.

دراوداون‌های بیت کوین در بازارهای صعودی فعلی و قبلی

جزئیات ضرر سرمایه‌گذاران در چرخه فعلی

با توجه به نمودار دراوداون بیت کوین در بازارهای گاوی گذشته (نمودار بالا)، دراوداون‌های رخ داده در آگوست ۲۰۲۳ و سپتامبر ۲۰۲۴، عمیق‌ترین دراودان‌های چرخه فعلی بیت کوین هستند. در هر دو برهه، یک ویژگی مشترکی را می‌توان در بازار مشاهده کرد؛ فشار فروش شدید که به ترس بیشتر و ضرر عمیق‌تر ختم می‌شود.

برای بررسی دقیق‌تر فشار فروشی که در دوره‌های افت قیمت رخ داده است، می‌توانیم از شاخص‌های مربوط به هولدرهای کوتاه‌مدت (STH) استفاده کنیم. از این شاخص‌های برای ارزیابی شدت تقاضا در بازار نیز استفاده می‌شود. شاخص‌های مربوط به هولدرهای کوتاه‌مدت یک منبع اصلی برای ارزیابی میزان ضرر سرمایه‌گذاران در روندهای صعودی است و اطلاعات مفیدی از اوج بازار در اختیار ما قرار می‌دهد.

معمولا در دوره‌هایی که بازار شدیدا درگیر ترس و اضطراب است، عرضه قابل‌توجهی از کوین‌های بازار در ضرر قرار می‌گیرند که به آن‌ها کوین‌های زیر آب (Coins Underwater) گفته می‌شود. باتوجه به نمودار عرضه هولدرهای کوتاه‌مدت، در هر دو دوره افت قیمت که بالاتر به آن‌ها اشاره کردیم (آگوست ۲۰۲۳ و سپتامبر ۲۰۲۴)، درصد زیادی از کوین‌های هولدرهای کوتاه‌مدت وارد یک ضرر تحقق‌نیافته (ضرر نقدنشده یا ضرر روی کاغذ) شده‌اند.

درصد عرضه در سود هولدرهای کوتاه‌مدت

با این حال اگر به جای تعداد کوین‌هایی که در ضرر تحقق‌نیافته هستند، حجم ضرر تحقق‌نیافته سرمایه‌گذاران را بررسی کنیم، به یک نتیجه متفاوت می‌رسیم. با اینکه درصد زیادی از عرضه هولدرهای کوتاه‌مدت (تعداد کوین‌ها) نسبت به قیمت خرید آن‌ها در ضرر بود، این دسته از سرمایه‌گذاران ضرر تحقق‌نیافته سنگینی را که معمولا در چنین برهه‌هایی دیده‌ می‌شود متحمل نشده‌اند.

سود تحقق‌نیافته هولدرهای کوتاه‌مدت

اگر ضرر هولدرهای کوتاه‌مدت را به‌صورت درصدی از کل ثروت سرمایه‌گذاری‌شده آن‌ها محاسبه کنیم (یعنی میزان ضرر را بر سرمایه تحقق‌یافته هولدرهای کوتاه‌مدت تقسیم کنیم)، این نتیجه بیشتر مشهود می‌شود. علی‌رغم اینکه در دوره‌های افت قیمت آگوست ۲۰۲۳ و سپتامبر ۲۰۲۴ درصد بسیار زیادی از عرضه هولدرهای کوتاه‌مدت در ضرر تحقق‌نیافته بود، این هولدرهای ضررهای سنگین و پیوسته‌ای را متحمل نشدند.

در نمودار زیر، دوره‌هایی که در آن‌ها هم درصد ضرر تحقق‌نیافته و هم بزرگی ضرر نقدشده هولدرهای کوتاه‌مدت به‌اندازه ۱ انحراف معیار نسبت میانگین افزایش یافته است، به رنگ آبی درآمده‌اند. در روند صعودی اخیر تنها نقطه‌ای که درصد و شدت ضرر هولدرهای کوتاه‌مدت باهم افزایش یافته است، تاریخ ۵ آگوست است که معاملات حمل ارز ین در آن رخ داد.

مقایسه عرضه در ضرر هولدرهای کوتاه‌مدت با ضرر تحقق‌یافته

افزایش فشار فروش در بازار

در بخش بالا قدرت بازار بیت کوین را ارزیابی کردیم و دیدیم که حتی در اصلاح‌ها و سقوط قیمت، بیت کوین پایداری خود را حفظ کرده است. در ادامه مقاله بیشتر روی تقاضای بازار بیت کوین تمرکز خواهیم کرد که نقش بسیار مهمی در خنثی کردن فشار فروش هولدرهای بلندمدت ایفا می‌کند.

هم‌زمان با رسیدن قیمت بیت کوین به بالای ۱۰۰ هزار دلار، هولدرهای بلندمدت حجم قابل‌توجهی از عرضه خود را به فروش رساندند. فشار فروش فعلی از سمت هولدرهای بلندمدت هم‌اندازه فشار فروشی است که در زمان ثبت ATH ماه مارس (۷۳ هزار دلار) مشاهده شد.

حجم فشار فروش فعلی بسیار زیاد است؛‌ اما با تحرکات بازار که معمولا در فازهای بعدی چرخه صعودی بیت کوین دیده می‌شود، سازگار است. هولدرهای بلندمدت حجم زیادی از سودهای خود را نقد کرده‌اند؛ به حدی که سود نقدشده هولدرهای بلندمدت بیت کوین به رکورد تاریخی ۲.۱ میلیارد دلار در روز رسیده است.

تغییرات عرضه هولدرهای بلندمدت و کوتاه‌مدت بیت کوین

اگر این قانون ساده را در نظر بگیریم که هر فروشنده با یک خریدار مطابقت دارد، می‌توانیم قدرت تقاضای بازار را ارزیابی کنیم. با توجه به حجم سود تحقق‌یافته هولدرهای بلندمدت، می‌توان گفت که تقریبا ۲.۱ میلیارد دلار سرمایه تازه به بازار بیت کوین وارد شده است.

سود تحقق‌یافته هولدرهای بلندمدت بیت کوین (بر اساس دلار)

با توجه به بحث تعادل ثروت در بین هولدرها که بالاتر آن را توضیح دادیم، ثروت یا عرضه نگهداری‌شده بیت کوین در ماه‌های اخیر افزایش یافته است. در واقع، هولدرهای بلندمدت بیت کوین‌های خود را به هولدرهای کوتاه‌مدت می‌فروشند و این نشانه افزایش تقاضا یا شکل‌گیری تقاضای جدید در بازار است.

البته ثروت سرمایه‌گذاران جدید هنوز به سطحی نرسیده است که در اوج چرخه‌های ATH قبلی بیت کوین مشاهده شده است. می‌توان اینطور برداشت کرد که بازار هنوز به آن فاز سرخوشی و اوجی که در چرخه‌های قبل دیده شده است، نرسیده است.

نمودار موجی حجم تحقق‌یافته عرضه هولدشده بیت کوین

جزئیات فشار فروش اخیر

حالا که حجم و بزرگی فشار فروش انجام‌شده از سمت هولدرهای بلندمدت را می‌دانیم، بهتر است جزئیات سن کوین‌های خرج‌شده را نیز بررسی کنیم. برای این منظور از شاخص حجم بیت کوین‌های خرج‌شده بر اساس سن (Spent Volume by Age) استفاده می‌کنیم.

نمودار این شاخص به ما نشان می‌دهد که درصد زیادی از فشار فروش اخیر مربوط به گروه کوین‌های ۶ماهه تا ۱۲ماهه بوده است. تقریبا کل این کوین‌ها در سال ۲۰۲۴ خریداری شده‌اند. کوین‌های ۳ساله و قدیمی‌تر تقریبا ثابت مانده‌اند و فروش خاصی از سمت این کوین‌ها مشاهده نمی‌شود. احتمالا هولدرهای این دسته از کوین‌ها منتظر قیمت‌های بالاتر برای بیت کوین هستند.

حجم بیت کوین‌های خرج‌شده بر اساس سن

اگر سودهای نقد‌شده را بر اساس سن کوین‌ها دسته‌بندی کنیم، بهتر درک می‌کنیم که کدام گروه از هولدرها بیشترین فروش را در بازار انجام داده‌اند. در ادامه، حجم کل سودهای نقدشده از ابتدای ماه نوامبر ۲۰۲۴ (۱۱ آبان ۱۴۰۳) تا الان را مشاهده می‌کنید که بر اساس سن کوین‌ها دسته‌بندی شده‌اند:

  • سود نقدشده کوین‌های ۶ماهه تا ۱ساله: ۲۷.۳ میلیارد دلار
  • کوین‌های ۱ساله تا ۲ساله: ۱۲.۷ میلیارد دلار
  • کوین‌های ۲ساله تا ۳ساله: ۸.۱ میلیارد دلار
  • کوین‌های ۳ساله تا ۵ساله: ۱۰.۱ میلیارد دلار
  • کوین‌های بالای ۵ سال: ۱۲.۶ میلیارد دلار

همانطور که می‌بینید، ۳۸.۵٪ از کل حجم فشار فروش اخیر مربوط به کوین‌های ۶ تا ۱۲ماهه است.

حجم کل سود تحقق‌یافته بر اساس سن کوین‌ها

برای درک بهتر داده‌های بالا، بهتر است به نوعی از شاخص توزیع قیمت تحقق‌یافته UTXO بیت کوین (URPD) مراجعه کنیم که بر اساس سن کوین‌های نگهداری‌شده تفکیک شده است. طبق داده‌های نمودار بعدی، حجم زیادی از کوین‌های ۲ساله تا ۵ساله همچنان دست‌نخورده باقی‌ مانده‌اند و احتمالا در انتظار قیمت‌های بالاتر برای بیت کوین هستند.

حجم توزیع عرضه بیت کوین بر اساس سن کوین‌ها

امیدی برای رشد بیشتر

در بخش پایانی مقاله، داده‌های شاخص AVIV Ratio ( انحراف حقیقی بازار یا نسبت ارزش فعال بیت کوین به ارزش در دست سرمایه‌گذاران) را بررسی می‌کنیم. این شاخص به ما کمک می‌کند تا میانگین سود روی کاغذ یا سود تحقق‌نیافته سرمایه‌گذاران فعال بازار را ارزیابی کنیم.

به کمک این شاخص می‌توان فهمید که در مقایسه با سودآوری سرمایه‌گذاران، هیجان یا به‌اصطلاح تب و تاب بازار در چه حد است. به‌طور کلی، بازارهای گاوی زمانی به انتها می‌رسد که تمام گروه‌های سرمایه‌گذاران به سود قابل‌توجهی برسند. در این شرایط معمولا فشار فروش به اوج خود می‌رسد و از طرف دیگر، تعداد سرمایه‌گذاران جدیدی که مایل به خرید در آن قیمت باشند، بسیار کمتر می‌شود.

در حال حاضر، نسبت AVIV بیت کوین هنوز به اوج خود، یعنی سطح انحراف معیار ۳+ نرسیده است؛ این یعنی حد سود اکثر سرمایه‌گذاران هنوز به اوج خود نرسیده است و فضا برای رشد بیشتر بازار وجود دارد.

شاخص نسبت AVIV یا انحراف حقیقی بازار

جمع‌بندی

با فروش گسترده از سمت هولدرهای بلندمدت، نیروی عرضه بر بازار غلبه کرده است. هولدرهای بلندمدت درصد قابل‌توجهی از کوین‌های خود را به فروش رسانده‌اند و سود تحقق‌یافته این دسته از هولدرها به اوج تاریخی ۲.۱ میلیارد در روز رسیده است. با این حال، یک موج تقاضای قوی نیز در بازار شکل گرفته است که فشار فروش هولدرهای بلندمدت را تا حدی خنثی می‌کند.

ثروتی که در دست سرمایه‌گذاران جدید است نسبتا رشد کرده است. این مسئله از یک طرف نشانه قدرت گرفتن تقاضا در بازار است. اما از طرف دیگر نشان‌دهنده این است که ثروت یا عرضه نگهداری‌شده کم‌کم از هولدرهای بالغ به هولدرهای تازه‌کار منتقل می‌شود؛ اتفاقی که معمولا در مراحل نهایی چرخه‌های صعودی رخ می‌دهد.

ثروتی که در دست سرمایه‌گذاران جدید است نسبتا رشد کرده است. این مسئله از یک طرف نشانه قدرت گرفتن تقاضا در بازار است. اما از طرف دیگر نشان‌دهنده این است که ثروت یا عرضه نگهداری‌شده کم‌کم از هولدرهای بالغ به هولدرهای تازه‌کار منتقل می‌شود؛ اتفاقی که معمولا در مراحل نهایی چرخه‌های صعودی رخ می‌دهد.

شروع معامله‌گری در نوبیتکسشروع معامله‌گری در نوبیتکس



منبع

پست های مرتبط

مراقب کلاهبرداری «ولت هدیه تون کیپر» در اماکن عمومی باشید

گزارش‌های برخی از کارشناسان حوزه امنیت نشان می‌دهد، موارد جدیدی از کلاهبرداری…

۳ دی ۱۴۰۳

چانگ پنگ ژائو: امارات متحده عربی ۴۰ میلیارد دلار بیت کوین دارد!

چانگ پنگ ژائو، مدیرعامل سابق صرافی بایننس، روز قبل ادعا کرد که…

۳ دی ۱۴۰۳

هشدار تحلیلگران: آلت کوین‌ها ممکن است شتاب صعودی خود را از دست بدهند!

مدیران شرکت Glassnode هشدار داده‌اند که آلت کوین ها ممکن است پس…

۳ دی ۱۴۰۳

1403 © تمامی حقوق برای کریپتوگرام محفوظ می باشد.