۸ جایگزین قوی اوپن سی
در سالهای اخیر، بازار فناوری توکنهای غیرمثلی یا NFT، حسابی داغ بوده است. هنرمندان، کلکسیونرها و حتی کاربران عادی، علاقه زیادی به ایجاد یا جمعآوری این داراییهای دیجیتال منحصربهفرد پیدا کردهاند. در همین راستا، بازارهایی منحصربهفرد مانند اوپن سی (OpenSea) به وجود آمدهاند تا علاقهمندان به NFT بتوانند آثار خود را به نمایش بگذارند یا خریدوفروش کنند. بااینحال، اخیراً بهدلیل پارهای از مشکلات این پلتفرم، برخی افراد بهدنبال بازارهای جایگزین اوپن سی باشند.
در این مطلب، ابتدا درباره ویژگیهای مهم بازارهای NFT صحبت خواهیم کرد. سپس مزایا و معایب اوپن سی و ۸ جایگزین قوی برای این بازار را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
در پلتفرمهای معاملاتی NFT چه فعالیتهایی انجام میشود؟
پلتفرمهای معاملاتی NFT یا بازارهای NFT، پلتفرمهایی هستند که دارندگان NFT میتوانند این داراییها را برای فروش قرار دهند. این بازارها به معاملهگران امکان میدهند پارامترهای قیمتگذاری را برای NFTهای خود تعیین کنند. بعد از اینکه خریدار قیمت درخواستی را پذیرفت و پرداخت کرد، فرایند انتقال مالکیت بهشکل خودکار انجام خواهد شد.
همچنین معاملهگران میتوانند یک رویداد حراجی برای NFTهای خود ترتیب دهند و آنها را به بالاترین قیمت پیشنهادی بفروشند. این فرایند هم در بازارهای NFT بهشکل خودکار انجام میشود. تقریباً هرنوع NFT را میتوان در این بازارها معامله کرد، هرچند NFTهای هنری، بازی و میم بیشتر از بقیه متقاضی دارند.
البته بسیاری از بازارهای NFT محدود به تسهیلات معامله نیستند. بیشتر آنها برای علاقهمندان به NFT بهمنزله مقصدی هستند که میتوانند همه کارهایشان را در آنجا انجام دهند. برای مثال، ساخت NFTهای جدید، نگهداری آنها و نیز مدیریت مجموعههای NFT، خدمات تبلیغاتی برای سازندگان NFT و ارائه مشوقهایی برای معاملهگران، از امکاناتی است که بیشتر بازارهای NFT در اختیار کاربران خود قرار میدهند.
هنگام انتخاب بهترین بازار NFT چه عواملی را باید در نظر بگیریم؟
بهدنبال پلتفرمی برای ضرب کردن یا معامله NFTهای خود هستید و نمیدانید کدامیک را انتخاب کنید؟ در اینجا برخی از نکاتی را که باید هنگام انتخاب یک پلتفرم معاملاتی NFT در نظر بگیرید بررسی کردهایم:
زنجیرههای پشتیبانیشده
هریک از بازارهای NFT از شبکههای بلاک چین خاصی پشتیبانی میکنند. بهعنوان یک سازنده یا معاملهگر NFT، اولین چیزی که باید از آن مطمئن شوید، این است که بازار NFT انتخابی شما از شبکه بلاک چینی که قصد دارید در آن فعالیت کنید، پشتیبانی میکند یا خیر. اگر بازار انتخابی شما از زنجیرهای که NFT خود را در آن ضرب کردهاید پشتیبانی نکند، نمیتوانید در آن بازار NFT خود را فهرست کنید. همین موضوع را درصورتیکه قصد خرید از بازارهای دیگر را دارید باید در نظر بگیرید.
نوع مخاطبان و علایق آنها
بازارهای NFT میتوانند با انواع مختلفی از مخاطبان کار کنند. انتخاب نوع مخاطب ممکن است بهدلیل موقعیت جغرافیایی، رویکرد بازاریابی آن بازار و عواملی از این دست باشد. برای مثال، اگر بازاری هنر محور باشد، اکثریت جامعه آن فقط به جمعآوری آثار هنری NFT علاقه دارند. در چنین پلتفرمی، فهرستکردن یک میم NFT بیمعنی است؛ زیرا مخاطبان آن پلتفرم به میم NFT علاقهمند نیستند. درنتیجه اگر دارنده NFT حراجی برگزار کند، با تأخیر فروش یا فروش با قیمت پایین مواجه میشود. بازاری مانند sound.xyz که فقط برای NFTهای مربوط به موسیقی در نظر گرفته شده است، انواع دیگری از NFTها را اصلاً فهرست نمیکنند. بنابراین مخاطبان آنها فقط بهدنبال NFTهای موسیقی خواهند بود.
میزان نقدشوندگی
حال فرض کنیم بازار انتخابی شما از بلاک چین موردنظرتان پشتیبانی میکند و مخاطبان آن با اهداف شما همسو هستند. حال باید نقدشوندگی پلتفرم را بررسی کنید. نقدشوندگی بهمیزان تراکم خرید و فروش میگویند که نشان میدهد آیا خریدارانی برای NFTهای شما در دسترس هست یا NFTهایی که میخواهید بخرید فروشنده دارند یا نه. درست مانند معامله با مخاطبان غیرمرتبط، نقدشوندگی ضعیف هم میتواند به فروش NFT با قیمت پایین بینجامد.
روش پرداخت
عامل دیگر روشهای پرداخت است. بازارهای NFT از توکنهای بومی خود برای معامله در پلتفرم پشتیبانی میکنند. اگر هم خودشان توکن بومی نداشته باشند، از ارزهای دیجیتال همان زنجیرههایی که برای فهرستگذاری و ضرب NFT از آنها پشتیبانی میکنند استفاده میکنند.
علاوه بر این، برخی بازارها تسهیلات پرداخت آنرمپ (on-ramp) را توسعه دادهاند که کاربران بتوانند مستقیماً از حسابهای بانکی فیات خود، هزینه NFT را پرداخت کنند. این ویژگی، فرایند خرید را برای کلکسیونرهایی که کمتر در سایر فضای ارزهای دیجیتال سرمایهگذاری میکنند یا خرید با ارزهای فیات را ترجیح میدهند آسان میکند.
قیمتها و کارمزدها
کارمزدهای فهرستگذاری و سایر هزینههایی که پلتفرم ممکن است در بازار اعمال کند بررسی کنید. گاهی ممکن است کارمزدهای پرداختی در یک پلتفرم کمتر از پلتفرمهای دیگر باشد، اما در عوض هزینههای دیگری به شما تحمیل کنند. اگر جزو کلکسیونرها هستید، قیمت فروش NFTموردنظرتان را با قیمتهایی که در بازارهای دیگر مشاهده میکنید مقایسه کنید تا بهترین پلتفرم را برای معامله داراییهای خود پیدا کنید.
ابزارهای اضافی
بازارNFT به غیر از خدمات معامله و ضرب NFT خدمات دیگری هم ارائه میدهد. این موضوع شاید برای کسی که یکبار NFT میخرد یا میفروشد معنایی نداشته باشد؛ اما برای کسی که بهطور مداوم با NFT کار میکند، مهم است که سایر ابزارهای کاربردی را که پلتفرم ارائه میدهد بررسی کند. لانچپد، برنامه پاداش سود و نظایر آنها، اغلب مفیدتر از چیزی هستند که در نگاه اول به نظر میرسند.
بازار اوپن سی چیست؟
حال به بررسی بازار اوپن سی و مزایا و معایب آن میپردازیم. این بخش نشان میدهد که چرا افراد بهدنبال جایگزین اوپن سی برای معامله NFT هستند.
حداقل ۸ نفر از ۱۰ نفر معاملهگر NFT، یکبار در اوپن سی خرید یا فروش انجام دادهاند یا حداقل نام این پلتفرم را شنیدهاند. بازار محبوب اوپن سی، در دسامبر ۲۰۱۷ شروع به کار کرد. این پلتفرم محلی مناسب برای علاقهمندان به ضرب و معامله NFT است. فقط در ژانویه ۲۰۲۳، بیش از ۳۰۰میلیون دلار NFT در این بازار معامله شد و میانگین حجم معاملات روزانه آن ۱۵میلیون دلار بود.
دوین فینزر، مدیرعامل اوپن سی، چشمانداز این پلتفرم را دسترسپذیری برای همه معرفی میکند. واقعاً هم تاکنون به این دیدگاه وفادار مانده است.
اوپن سی به دارندگان NFT امکان میدهد از میان مجموعهای از گزینهها، نحوه معامله NFT خود را انتخاب کنند.
اوپن سی در ابتدا یک بازار اتریوم محور بود؛ اما در طول سالها به رشد خود ادامه داده است. حالا از NFTهای مختلف از شبکههای بلاک چین اتریوم، بایننس اسمارت چین، پالیگان، کلایتن، سولانا، آربیتروم، آپتیمیزم و اولنچ پشتیبانی میکند. ویژگی ضرب NFT در اوپن سی به سازندگان NFT کمک میکند بدون مشکل قرارداد ضرب توکنهای غیرمثلی خود را بنویسند.
تجربه کاربری در اوپن سی و مشکلات مختلف آن
براساس چیزی که آمار نشان میدهند، اوپن سی به جامعه NFT خدمات ارزشمندی ارائه داده است و این انکارشدنی نیست، بااینحال، این پلتفرم فوقالعاده هم بدون مشکل نیست و این موضوع روی کیفیت خدمات ارائهشده به معاملهگران و سازندگان NFT، تأثیر گذاشته است.
مشکلات مربوط به فهرستکردن دارایی
اوپن سی از مدتها پیش با مشکلاتی برای فهرستگذاری داراییها مواجه است. مشخص نیست که این یک مشکل بکاند است که مدتی طولانی حلنشده باقی مانده است یا عمداً اینطور طراحی شده است. در هر صورت، معاملهگران در این پلتفرم شکایاتی را گزارش کردهاند که نشان میدهد وقتی داراییهای فهرستشده خود را از یک کیف پول به کیف پول دیگر انتقال میدهند، آن دارایی از فهرست خارج میشود.
برای روشنشدن موضوع، فرض کنید یک معاملهگر با موفقیت یک اثر هنری NFT را در اوپن سی فهرست میکند و سپس آن را به کیف پول دیگری انتقال میدهد. بهمحض انتقال، این NFT از فهرست بازار حذف میشود. البته اگر معاملهگر آن را به کیف پول اولیه بازگرداند، فهرست مجدداً بدون تغییر فعال میشود. اما اگر این NFT در این مدت افزایش قیمت پیدا کرده باشد، معاملهگر در معرض خطر فروش ناخواسته اثرش با قیمتی کمتر از آنچه هست مواجه میشود.
اوپن سی به معاملهگران توصیه میکند که فهرستگذاری را قبل از انتقال داراییهای خود به کیف پول دیگری لغو کنند. البته این خود مشکل دیگری است؛ چرا که ممکن است معاملهگر دیگری، با پرداخت کارمزد بالاتر برای تراکنش از صف ممپول جلوتر برود و NFT را قبل از اجرای تراکنش لغو، خریداری کند.
خطر تمرکزگرایی
پلتفرم اوپن سی نسبتبه معیارهای تمرکززدایی در فناوری بلاک چین، متمرکز به حساب میآید. این تیم اوپن سی و مدیران پلتفرم هستند که همه تصمیمات را میگیرند. تیم تصمیم میگیرد چه زنجیرههایی را پشتیبانی کند، کدام NFT را در پلتفرم فهرست کند و کدامها باید بدون مشارکت جامعه از فهرست حذف شوند. یک حاکمیت بهسبک دائو میتواند ساختار رهبری پلتفرم را با درنظرگرفتن بازخوردهای جامعه بهشکل یکنواخت به همه اعضا بسپارد، اما اوپن سی هنوز به آن فکر نکرده است.
کارمزدهای فهرستگذاری
برای هر NFT فروختهشده در اوپن سی، باید حدود ۲.۵درصد از ارزش فروش آن را بهعنوان کارمزد پلتفرم بپردازید. این کارمزد پرداختی در فروش مجدد NFT لحاظ نخواهد شد. بنابراین بسته به درصد کارمزدی که برای یک NFT تعیین شده است، فروشندگان ممکن است تا ۱۲درصد از قیمت فروش را بهدلیل کارمزدها از دست بدهند. این اساساً سودآوری را کاهش میدهد. کارمزد ۲.۵درصدی برای سازندگان و مجموعهداران قطعی است و کاربران پیشنهاد کردهاند که این هزینه باید کاهش یابد.
نکته مهم: علاوه بر موارد فوق، اوپن سی دسترسی به خدمات خود را برای کاربران ایرانی مسدود کرده است. بنابراین ما ایرانیها چارهای جز یافتن جایگزین برای آن نداریم.
پلتفرمهای جایگزین اوپن سی
با افزایش بیش از ۹۰درصدی حجم معاملات NFT از ژانویه تا فوریه ۲۰۲۳، اوپن سی تسلط خود بر بازار را از دست داد. به همین دلیل جایگزینهای فوقالعادهای برای این بازار برای معاملهگرانی که تمایل ندارند با اوپن سی کار کنند ارائه کردهایم.
۱. بلر (Blur)
بلر پس از انتشار توکن بومی خود و ایردراپ آن، جایگاه اول را در فهرست بازارهای NFT کسب کرده است. توکن BLUR از زمان انتشار با استقبال خوبی روبهرو شد و حجم معاملات روزانه آن بهطور متوسط به بیش از ۳۵۰میلیون دلار رسید. بااینحال قبل از مشهور شدن بلر، جامعه NFT از بازار آن استفاده میکردند.
بلر در اکتبر ۲۰۲۲، هم بهعنوان بازار NFT و هم بهعنوان تجمیعکننده بازارها راهاندازی شد. این پلتفرم معاملاتی دارای تعدادی ویژگی است که آن را از اوپن سی و نظایر آن متمایز میکند. یکی از مهمترین این ویژگیها بدون کارمزد بودن و سرعت بالای آن برای علاقهمندان به NFT است. انواع NFTهایی که از آنها پشتیبانی میکند عبارتاند از: آثار هنری، بازی و آثار چندرسانهای مانند عکاسی و موشنگرافیک. بااینحال این پلتفرم فقط از NFTهای بلاک چین اتریوم پشتیبانی میکند.
سیستم کارمزد و کارایی بلر باعث شده است در بین رقبای اوپن سی در رتبه بالاتر قرار بگیرد. آمارهای گزارششده نشان میدهد این پلتفرم شاهد افزایش در کل معاملات روزانه NFT بوده است که بهطرز چشمگیری در حجم معاملات روزانه از اوپن سی در ۱۵ فوریه ۲۰۲۳ پیشی گرفته است.
براساس اطلاعات صفحه رسمی بلر، بیش از ۱۴۰٬۰۰۰ معاملهگر NFT از این پلتفرم استفاده میکنند و سرعت فراگیر آن، حدود ده برابر سریعتر از سایر بازارهای مشابه است.
ویژگی تجمیعی بلر به معاملهگران امکان میدهد به قیمت NFT در بازارهای دیگر دسترسی داشته باشند و قیمتها را قبل از خرید آن مقایسه کنند.
توکن اصلی بلر در حال حاضر در یونیسواپ، کوکوین و اوککس فهرست شده است. این توکن برای ارسال و رأیدهی برای طرحهای پیشنهادی بهبود شبکه به کار خواهد رفت.
۲. X2Y2
این پلتفرم معاملاتی هم جایگزین اوپن سی برای معامله NFTهای بلاک چین اتریوم است. کارمزد معاملات در این پلتفرم برابر با صفر است. این بازار در ژانویه ۲۰۲۲ راهاندازی شد و امکاناتی نظیر فهرستگذاری، خرید و تحلیلهای روزانه به علاقهمندان به NFT ارائه میدهد. NFTهای هنری و عکاسی میتوانند در این پلتفرم فهرست شوند. X2Y2 دارای یک سیستم معاملات انبوه است که به معاملهگران امکان میدهد NFTها را بهصورت دستهای بخرند یا بفروشند.
گفتنی است با اینکه کارمزد آن صفر معرفی شده است، ۰.۵درصد از قیمت فروش از معاملهگران NFT بهعنوان کارمزد پلتفرم دریافت میشود و این کارمزد بین اعضای جامعه توزیع میشود. X2Y2 ادعا میکند از اوپن سی سریعتر و کارآمدتر است.
این پلتفرم خدمات وام NFT هم به کاربران خود ارائه میدهد. دارندگان این آثار میتوانند در ازای اثر خود وامهایی بهصورت اتر دریافت کنند یا از اتر خود بهعنوان وثیقه برای استقراض NFT استفاده کنند.
۱۲درصد از کل عرضه توکنهای X2Y2 ابتدا بین کاربران اوپن سی توزیع شد. در حال حاضر، درآمد حاصل از پلتفرم بین سهامداران تقسیم میشود. آنها هنوز برای حاکمیت پروژه از دائو استفاده نکردهاند؛ بنابراین فعلاً این توکن بهعنوان مشوق و سایر اهداف مالی کاربرد دارد. این توکن در پولونیکس، یونیسواپ و البنک (Elbank) قابلمعامله است.
۳. لوکسریر (LooksRare)
این پلتفرم هم نامی آشنا در فضای NFT است که میتواند جایگزین اوپن سی باشد. از زمانی که در ژانویه ۲۰۲۲ معرفی شد، بهلطف یک ایردراپ توکن برای معاملهگرانی که از اوپن سی استفاده میکنند، بهخوبی کارش را آغاز کرد. بیش از ۱۲۰میلیون توکن LOOKS بهعنوان بخشی از برنامه ایردراپ توزیع شد.
لوکسریر یک پلتفرم معاملاتی برای دارندگان NFT است و خدمات دیگری مانند ضرب NFT هم ارائه میدهد. بااینحال، این پلتفرم هم فقط در بلاک چین اتریوم در دسترس است و فقط اتریوم و رپد اتریوم را برای پرداخت میپذیرد.
لوکسریر برای هر NFT فروختهشده ۲درصد کارمزد دریافت میکند؛ ولی ظاهراً این هزینه را از طریق برنامه پاداشدهی به جامعه برمیگرداند. این مشوقها عمدتاً برای سهامداران توکن بومی پلتفرم و نیز کاربرانی که NFTهای خود را در آن فهرست میکنند در دسترس است. حداقل باید ۱۰ دقیقه از فهرستشدن NFTها بگذرد تا کاربران واجدشرایط دریافت جوایز شوند. کاربران مشوقها را در قالب اتر و LOOKS دریافت میکنند.
این پلتفرم هم از دائو استفاده نمیکند. صرافیهایی که میتوان توکن LOOKS را از آنها خریداری کرد شامل یونیسواپ، اوککس و گیت اکسچنج هستند.
۴. مجیک ایدن (Magic Eden)
مجیک ایدن بازار NFT در بلاک چین سولانا است و در سپتامبر ۲۰۲۱ با برنامههایی برای خدمت به جامعه NFT سولانا تأسیس شد. البته این بازار از NFTهایی که روی بلاک چینهای پالیگان و اتریوم ساخته شده است هم پشتیبانی میکند. کارمزد اولیه آن ۲درصد بود که برای برنامه «درآمدزایی از حق امتیاز» لغو شد. بهلطف ساختار کارمزد در بلاک چین سولانا، کارمزدهای فهرستبندی و ضرب NFT در مجیک ایدن نسبتاً کمتر است.
حجم معاملات روزانه SOL در مجیک ایدن بهطور متوسط ۱۲۰٬۰۰۰ واحد است. یکی از ویژگیهای متمایز این پلتفرم لانچ پد برای سازندگان NFT است. این لانچ پد نوعی برنامه تدوین برای پروژههای مشتاق به تولید NFT به حساب میآید. پروژههایی که در لانچ پد پذیرفته میشوند، ابتدا از سوی پلتفرم آماده و پشتیبانی میشوند تا NFT خود را به جامعه سولانا ارائه کنند. مانند اوپن سی، این پلتفرم هم توکن بومی ندارد و هیچ برنامهای برای معرفی توکن آن در نظر گرفته نشده است.
۵. سوپرریر (SuperRare)
بازار NFT سوپرریر هم میتواند جایگزین اوپن سی باشد. این بازار از سال ۲۰۱۷ تاکنون فعال بوده و آثار هنری منحصربهفردی را به نمایش گذاشته است. سوپرریر، هنر محور است و خدمات خود را به بلاک چین اتریوم محدود کرده است. کارمزد سوپرریر شامل ۱۵درصد هزینه برای قیمت فروش و ۳درصد هزینه برای خرید است؛ یعنی دارنده NFT برای هر اثری که میفروشد ۱۵درصد پرداخت میکند؛ ولی خریدار ۳درصد به پلتفرم میپردازد.
سرویس پرداختی این پلتفرم به معاملهگران امکان میدهد مستقیماً از حساب ارز فیات خود با استفاده از کارتهای اعتباری یا حساب پیپل خرید کنند.
این بازار از دائو برای مدیریت پلتفرم استفاده میکند. توکن آن RARE نام دارد و هر دارنده این توکن یک شرکتکننده به شمار میرود. اعضای دائو درصدی از حقوق حاکمیتی پروژه را رزرو میکنند و میزان آن بسته به تعداد توکنهای RARE است که در اختیار آنهاست. این اعضا درباره طرحهای پیشنهادی بهبود پلتفرم رأی میدهند. دائوی سوپرریر با یک شورای حاکمیت ۷ نفره کنترل میشود.
توکن RARE در کوین بیس، گیت اکسچنج، بایننس و تعدادی صرافی دیگر فهرست شده است.
۶. فاندیشن (Foundation)
فاندیشن یکی دیگر از بازارهای NFT است که میتواند جایگزین اوپن سی باشد. این پلتفرم در فوریه ۲۰۲۱ تأسیس شد و مانند اوپن سی، محلی برای ضرب، خرید و فروش NFT است. پلتفرم معاملاتی آن عمدتاً بر هنر دیجیتال متمرکز است و فقط در بلاک چین اتریوم در دسترس است. کارمزد آن ۵درصد از قیمت فروش است و NFTها را فقط با استفاده از اتر میتوان خرید. حق امتیاز ۱۰درصد از قیمت فروش هم برای فروش مجدد NFTها اعمال میشود.
فروشندگان میتوانند روش فروش خود را خودشان انتخاب کنند؛ برای مثال میتوانند آنها را به حراج بگذارند یا قیمت ثابت برای فروش آن تعیین کنند تا وقتی برای قیمت تعیینشده خریداری پیدا شد، آن را بفروشند. فاندیشن توکن بومی ندارد و برای اداره خود از دائو استفاده نمیکند.
۷. رریبل (Rarible)
رریبل یک پلتفرم معاملاتی چندزنجیرهای است که میتواند جایگزین اوپن سی باشد. این پلتفرم از NFTهای ساختهشده در شبکههای بلاک چین سولانا، اتریوم، پالیگان و تزوس پشتیبانی میکند و به پلتفرمهای لایه دوم ازجمله ایمیوچبل اکس و NFTهای آن هم گسترش مییابد. بنیانگذار رریبل الکس سالنیکوف است. او این پلتفرم را در سال ۲۰۲۰ برای علاقهمندان به NFT ایجاد کرد تا بتوانند در آن آثار خود را ایجاد کنند، به نمایش بگذارند و معامله انجام دهند. این پلتفرم از هر دو طرف معامله یکدرصد کارمزد دریافت میکند.
سازندگان NFT میتوانند بازار شخصی خودشان را روی اکوسیستم رریبل ایجاد کنند. صاحبان این بازارهای سفارشی میتوانند شرایط معامله در بازار شامل هزینههای پرداختی معاملهگران و کنترل آثار فهرستشده در بازار را خودشان تعیین کنند. بازارهای سفارشی از نقدشوندگی اکوسیستم رریبل بهرهمند میشوند.
توکن اصلی این پلتفرم RARI است. این توکن برای حاکمیت و تقویت سیستم پاداش به کار میرود. دارندگان این توکنها برای مشارکت در مدیریت پروژه، آنها را قفل میکنند و در ازای آن، VeRARI دریافت میکنند که از آن برای رأیدادن به طرحهای پیشنهادی برای بهبود پلتفرم استفاده میشود.
برنامه پاداش به خریداران و فروشندگان NFT انگیزه میدهد. فروشندگان برای فهرستکردن آثار خود در این پلتفرم توکن بومی آن را بهعنوان پاداش دریافت میکنند، درحالیکه خریداران برای خرید NFT مشوق دریافت میکنند. البته پاداشها فقط برای NFTهای مجموعه پاداش محفوظ است و هر ۲۴ ساعت یکبار میتوان آنها را دریافت کرد.
RARI در کوین بیس، کراکن و یونیسواپ فهرست شده است.
۸. المنت (Element)
براساس گزارش دون آنالیتیکس (Dune analytics)، در زمان نگارش این مقاله، بیش از ۱۵۲میلیون دلار NFT در بازار المنت معامله شده است. بیش از ۹۸٬۰۰۰ نفر علاقهمند به NFT از این پلتفرم استفاده میکنند و بیش از ۱۸۰٬۰۰۰ معامله در این پلتفرم انجام دادهاند.
المنت در ژوییه ۲۰۲۱ راهاندازی شد. پلتفرم المنت یک بازار NFT چند زنجیرهای است که از زنجیرههای بایننس اسمارت چین، اولنچ و اتریوم پشتیبانی میکند. المنت ادعا میکند که تا ۵۰درصد از کارمزدهای گس را در هنگام فهرستکردن یا خرید NFT در پلتفرم کاهش میدهد و میتواند بهخوبی جایگزین اوپن سی باشد.
این پلتفرم دارای امکاناتی نظیر ضرب و معامله NFT و لانچ پد برای پروژههای NFT جدید است و حداقل ۰.۵درصد از قیمت فروش را بهعنوان کارمزد برمیدارد. حق امتیاز اثر هم برای خالق NFT محفوظ است.
جمعبندی
همچنان که فناوری NFT به رشد خود ادامه میدهد، بازارها موظف خواهند بود که فناوری زیربنایی خود را برای پشتیبانی از این ویژگیهای جدید تنظیم کنند. این بازارها با ادغام سریع با تسهیلات پشتیبانی، فرصتی برای پشتسرگذاشتن رقبا خواهند داشت. در این مقاله، چند جایگزین اوپن سی را معرفی کردیم؛ بااینحال، تعداد بیشتری از آنها وجود دارد. شاید بهعنوان یک معاملهگر NFT، از قبل با برخی از آنها آشنا باشید. اگر میخواهید از بازار جایگزین اوپن سی استفاده کنید، ابتدا اطمینان حاصل کنید که بازار انتخابی شما معتبر است. هنگام خرید NFT مراقب پلتفرمهای مخرب فیشینگ که داراییهای شما را در معرض خطر قرار میدهند، باشید.
سلب مسئولیت: همیشه قبل از سرمایهگذاری در NFTها و ارزهای دیجیتال، خودتان تحقیقات خود را انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید که این مقاله صرفاً آموزشی است و مشاوره مالی نیست.
The post ۸ جایگزین قوی اوپن سی appeared first on ارزدیجیتال.