چرا همکاری انحصاری تلگرام و شبکه تون می‌تواند نتیجه بدی داشته‌ باشد؟


تصمیم تلگرام برای محدود کردن اکوسیستم مینی اپلیکیشن‌هایش به شبکه تون موجب خشم کاربران آن شده است. بسیاری از توسعه‌دهندگان باور دارند که نقدینگی پایین این شبکه می‌تواند توسعه توکن‌های جدید در آن را چالش‌برانگیز کند. آن‌ها تاکید کردند که صرافی‌هایی مثل بای‌بیت بسیاری از جفت‌ارزهای توکن‌های مبتنی بر این شبکه از جمله همستر کامبت را به خاطر تقاضای پایین حذف کردند. در نتیجه به نظر آن‌ها چنین سیاست‌های متمرکزی می‌تواند وضعیت توکن‌های مبتنی بر شبکه تون را بدتر کند.

خلاصه خبر

  • برخی منتقدان استراتژی تلگرام را مانعی برای توسعه بلاک چین می‌دانند.
  • علاوه بر این حضور انحصاری شبکه تون در اکوسیستم تلگرام ممکن است چالش‌هایی برای شبکه آن به همراه داشته باشد

به گزارش کوین تلگراف، در ۲۱ ژانویه (۲ بهمن) تلگرام به‌طور رسمی شبکه تون را به‌عنوان شریک انحصاری بلاک چینی خود معرفی کرد. بر این اساس، شبکه تون تنها شبکه پشتیبانی‌شده برای مینی اپلیکیشن‌های تلگرامی و تون کوین تنها توکن مجاز برای خریدهای درون‌برنامه‌ای خواهد بود.

این تصمیم بحث زیادی بین کاربران آن ایجاد کرده است. برخی منتقدان استراتژی تلگرام را مانعی برای توسعه بلاک چین می‌دانند، در حالی که دیگران به نقد نقدینگی محدود TON و فناوری نسبتاً خام آن پرداخته‌اند. ایلیا ابوگوف، مدیر Helika Ventures، اعلام کرد

اگرچه این رویکرد TON‌محور تلگرام از قبل قابل پیش‌بینی بود، اما تغییر سیاست انحصاری تلگرام به‌شکلی سریع و با رویکردی محافظه‌کارانه اعلام شد. نقدینگی محدود TON توانایی توسعه‌دهندگان برای راه‌اندازی توکن‌های بومی را دشوار کرده و به توسعه بلاک چین آسیب می‌زند.

او افزود:

صرافی‌های متمرکز شور و اشتیاق محدودی برای پروژه‌های مرتبط با TON نشان داده‌اند. به‌عنوان مثال، صرافی Bybit توکن همستر کامبت را به‌دلیل کمبود نقدینگی تا حدی از لیست معاملاتش خارج کرد.

علاوه بر این حضور انحصاری شبکه تون در اکوسیستم تلگرام ممکن است چالش‌هایی برای شبکه آن به همراه داشته باشد. ابوگوف بیان کرد:

شبکه تون هنوز در حال بلوغ است و ورود رفتارهای پیچیده کاربران می‌تواند نگرانی‌هایی درباره پایداری آن ایجاد کند.

شبکه Ice Open اظهار داشت که استراتژی تلگرام با اصول بنیادین وب ۳ تناقض دارد و ذات متمرکز TON را آشکار می‌کند. این پلتفرم تاکید کرد:

TON که زمانی حامی اینترنت آزاد بود، اکنون بی‌تردید به شبکه‌ای بسته تبدیل شده است. این اقدام مشابه تاکتیک‌های پلتفرم‌های بزرگ متمرکز است.

بنیاد تون به انتقادات مذکور واکنش نشان داده و تاکید کرده که شبکه TON و پیام‌رسان تلگرام دو موجودیت جداگانه هستند. سخنگوی این بنیاد گفت:

TON یک بلاک چین باز و غیرمتمرکز است. تلگرام یک شیکه اجتماعی است که کنترل کامل بر پلتفرم خود دارد.

او افزود:

این همکاری تضمین می‌کند که مینی اپلیکیشن‌ها و خدمات ارائه‌شده در تلگرام از یک تجربه کاربری امن، پایدار و یکپارچه بهره‌مند شوند. با این حال، این تصمیم مانع توسعه پروژه‌ها روی بلاک چین‌های دیگر نمی‌شود.



منبع