از ابتدای ماه اکتبر تاکنون، قیمت بیت کوین در یک محدوده رنج معاملاتی تقریباً 4 هزار دلاری معامله شده و به طور مداوم بالای سطح حمایت 60 هزار دلار قرار داشته است. با این حال، پس از چندین تلاش برای شکستن مقاومت 64 هزار دلار، این رمزارز با عقبنشینیهای مکرری روبرو شده است.
حال سوال بسیاری از فعالین بازار این است که چرا بیت کوین در این ناحیه گیر کرده است؟
فهرست مطالب
ریسکهای ژئوپلیتیکی باعث کاهش مومنتوم صعودی بیت کوین شده است
قیمت بیت کوین در حال حاضر به دلیل نااطمینانیهای اقتصادی و ریسکهای ژئوپلیتیکی که فضایی محتاطانه در بازار شکل داده است، برای مدتی است که در این سطح گیر کرده است و توان بالا رفتن ندارد.
از سوی دیگر، بازار انتظار کاهش 25 واحدی (bps) نرخ بهره از سوی فدرال رزرو را دارد، به ویژه که منتظر صورتجلسه آخرین جلسه سیاستگذاری فدرال رزرو در 9 اکتبر و دادههای کلیدی تورم در 10 اکتبر است.
کاهش نرخ بهره معمولاً سیگنالی صعودی برای بیت کوین و بازار ارزهای دیجیتال است. با این حال، «ریسکپذیری سرمایهگذاران» توسط درگیریهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه کاهش یافته است و سرمایهگذاران به جای آن، به سمت داراییهای امنتر مانند طلا و دلار آمریکا حرکت میکنند.
به عنوان مثال، شاخص دلار به بالاترین سطح خود در تقریباً یک ماه گذشته رسیده است، به ویژه در زمان تثبیت بیت کوین در محدوده 60 تا 64 هزار دلار!
فشار کم فروش قیمت را ثابت نگه داشته است
دلایلی که برای حرکت رنج و یکنواخت بیت کوین میتوان نام برد، در شاخص «نسبت ریسک طرف فروش» یا Sell-side Risk Ratio جستجو کرد.
قابل توجه است که این اندیکاتور کل «سود و زیان تحقق یافته» را نسبت به «سقف تحقق یافته» (Realized Cap) بیت کوین اندازهگیری میکند. نسبت بالاتر به این معنی است که سرمایهگذاران کوینهای خود را با سود یا زیان قابل توجهی در مقایسه با سرمایهگذاری اولیه خود جابجا میکنند یا به فروش میرسانند.
از سوی دیگر، نسبت پایینتر نشان میدهد که کوینها نزدیک به نقطه سر به سر سرمایهگذاران، با حداقل سود یا زیان، فروخته میشوند.
تا 9 اکتبر، این نسبت به زیر «باند کم ارزش» سقوط کرده است، که نشان میدهد سود یا زیان بسیار کمی در سطوح قیمت فعلی، از سوی سرمایهگذاران محقق یا شناسایی شده است. این کم تحرکی از سوی سرمایهگذاران، حاکی از رکود در بازار است که به روند رنج قیمت بیت کوین منجر میشود.
بدون فشار قابل توجه فروش یا برداشت سود، بازار در وضعیت بلاتکلیفی باقی میماند و قیمت بیت کوین را محدودهای ثابت یا رنج نگه میدارد.
مومنتوم خنثی روند قیمت بیت کوین
روند رنج قیمت بیت کوین در الگوی «وج افزایشی» ادامه یافته است، که توسط خطوط روند صعودی و انقباضی آن تأیید میشود و نقطه تلاقی این دو خط در حوالی 69,750 دلار قرار دارد.
علاوه بر این، شاخص قدرت نسبی (RSI) حول سطح خنثی 50 حرکت میکند و نه شرایط «اشباع خرید» و یا «اشباع فروش» را نشان میدهد. به عبارت دیگر، احساسات متعادلی بین خریداران و فروشندگان وجود دارد.
وجهای افزایشی معمولاً در حرکتهای برگشتیِ نزولی دیده میشود. شکست آن زمانی اتفاق میافتد که قیمت به زیر خط روند پایینتر نفوذ کند و در این صورت، به اندازه حداکثر فاصله بین خط روند بالایی و پایینیِ وج کاهش مییابد.
اگر این الگو تایید شود، دور از ذهن نیست که قیمت بیت کوین تا پایان سال 2024 به سمت محدوده 50 تا 56 هزار دلار سقوط کند.