صفحه اصلی > آلت کوین ها : هفته به هفته با مجله “کریپتو.ایکس cryptodotX”؛ از بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو تا دوراهی بزرگ بیت کوین!

هفته به هفته با مجله “کریپتو.ایکس cryptodotX”؛ از بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو تا دوراهی بزرگ بیت کوین!


هفته پیش قطعاً یکی از مهم‌ترین هفته‌های بازار کریپتو بود؛ چون بزرگ‌ترین هک تاریخ بازار اتفاق افتاد و یکی دیگر از تلاش‌های بیت کوین برای عبور از مرز ۱۰۰٬۰۰۰ دلار به شکست منجر شد.

فهرست عناوین

رویدادهای اقتصادی و سیاسی

دیدگاه کلی نسبت به اقتصاد جهانی همچنان محتاطانه است. بیشتر از نیمی از اقتصاددان‌ها انتظار دارند که شرایط اقتصادی سال جاری به دلیل تکه‌تکه شدن بازارها، افزایش بدهی و نوسانات سیاسی ضعیف‌ شود. در هفته قبل هم اخبار مربوط به رشد نامتوازن اقتصادی آمریکا، ضعف اروپا و کاهش تقاضای مصرف‌کننده چین نگران‌کننده بود.

با آغاز دومین دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، تغییرات سیاست‌های او مانند اقدامات تجاری و کاهش مقررات، در میان موضوعات داغ سیاسی قرار گرفته است. نظرسنجی‌های اخیر نشان می‌دهد که مردم آمریکا بیشتر نگران مسائلی مثل تورم و کسری بودجه فدرال هستند.

در هفته قبل روابط روسیه و آمریکا هم به یکی از موضوعات مهم سیاسی تبدیل شد. مذاکرات این دو کشور در ریاض برگزار شد که مهم‌ترین تعامل دیپلماتیک از زمان حمله روسیه به اوکراین محسوب می‌شود. این مذاکرات که بدون حضور اوکراین انجام شد، بر پایان جنگ اوکراین و بازسازی روابط دوجانبه متمرکز بود. پیگیری مذاکرات مذکور در هفته آینده اهمیت زیادی برای معامله‌گران خواهد داشت.

تعداد مدعیان بیمه بیکاری آمریکا (Unemployment Claims) هفته قبل رشد کرد و از ۲۱۴٬۰۰۰ درخواست به ۲۱۹٬۰۰۰ درخواست رسید که بیشتر از پیش‌بینی‌ها بود. شاخص Flash Services PMI هم از ۵۲.۹ به ۴۹.۷ رسید که کمتر از پیش‌بینی‌ها بود.

صورتجلسه نشست سیاست پولی فدرال رزرو هم هفته قبل منتشر شد و نشان داد که این بانک امکان توقف یا کند کردن روند ترازنامه را قبل از حل مشکل سقف بدهی مورد بحث قرار داده، زیرا می تواند باعث نوسانات قابل توجهی در مانده ذخایر شود. با وجود تداوم توسعه اقتصادی و نرخ بیکاری پایین، این بانک خاطرنشان کرد که تورم آمریکا بیشتر از هدف آن باقی مانده و تغییرات سیاست‌های تجاری و مهاجرتی می‌تواند باز هم به رشد آن کمک کند.

دوراهی بزرگ بیت کوین

روز جمعه قیمت بیت‌ کوین برای اولین بار از ابتدای ماه به ۹۹٬۵۰۰ دلار رسید. این ارز دیجیتال در تلاش بود از رشد مدعیان بیمه بیکاری آمریکا و ریزش دلار استفاده کند؛ اما اخبار مربوط به هک صرافی بای‌بیت جلوی رشد بیشتر آن را گرفت.

بازار مشتقات هم نشانه‌ای از روند صعودی ندارد و معامله‌گرها همچنان محتاط هستند. تحلیلگری به اسم Donny با انتشار نمودار زیر نشان داد که بیت کوین بر سر دوراهی بزرگی گیر کرده و حتی ممکن است دوباره به زیر محدوده ۸۵٬۰۰۰ دلار برسد.

کاهش اوپن اینترست بازار هم نشان‌ می‌دهد که معامله‌گران معاملات اهرمی خود را کاهش داده‌اند. این تصمیم احتمالاً به خاطر تضعیف قیمت ارزهای دیجیتال، بلاتکلیفی و نااطمینانی سیاسی و اقتصادی تقویت شده‌ است.

تغییرات ۳۰ روزه اوپن اینترست ارزهای دیجیتال اصلیتغییرات ۳۰ روزه اوپن اینترست ارزهای دیجیتال اصلی
تغییرات ۳۰ روزه اوپن اینترست ارزهای دیجیتال اصلی

بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو و کابوس اتریوم

روز جمعه خبر هک ۱.۴ میلیارد دلاری صرافی‌ بای‌بیت بازار کریپتو را در شک فرو برد. این هک که بزرگ‌ترین هک کل تاریخ بازار کریپتو محسوب می‌شود، توسط گروه لازاروس انجام شد که اعضای آن اهل کره شمالی هستند. بای‌بیت به کمک بقیه پلتفرم‌ها توانست برداشت مشتریانش را کنترل کند. برای مثال بایننس ۵۰٬۰۰۰ اتریوم به صرافی مذکور منتقل کرد و خود این پلتفرم هم اعلام کرد که ممکن است برای جبران ضررها، ۴۰۰٬۰۰۰ اتریوم از بازار بخرد.

با این حال هک کیف پول سرد بای‌بیت اتفاق چندان کوچکی نیست. هکرها با دور زدن ابزار Safe توانستند امضاکنندگان این کیف پول را دور بزنند و آدرس هوشمند خود را پنهان کنند. هیچ یک از امضاکنندگان آن هم متوجه نشدند چنین تراکنش بزرگی مشکوک است. در نهایت گروه لازاروس به حدود ۱.۴ میلیارد دلار اتریوم و اتریوم استیک‌شده دسترسی پیدا کرد و ذخایر ETH آن حتی از ویتالیک بوترین هم بیشتر شد.

هولدرهای ETH که مدت‌ها است از روند نه چندان خوب آن شکایت می‌کنند؛ اکنون باید نگران فشار فروش گروه لازاروس باشند. بعضی از افراد پیشنهاد کرده‌اند که مثل سال ۲۰۱۶ و هک پلتفرم The DAO شبکه اتریوم بازگردانی شود. با این حال تیم بیکو، توسعه‌دهنده اتریوم، اعلام کرد که برخلاف هک The DAO در سال ۲۰۱۶، حمله به بای‌بیت نقض قوانین پروتکل اتریوم نبوده و یک بازگردانی جدید (Rollback) می‌تواند واکنش‌ها و پیامدهای مخرب‌تری به همراه داشته باشد. به نظر او هزینه این بازگردانی ممکن است بسیار بیشتر از ۱.۵ میلیارد دلار باشد.

ذخایر هکر بای‌بیتذخایر هکر بای‌بیت
ذخایر هکر بای‌بیت

بازپرداخت صرافی‌ FTX شروع شد

صرافی FTX از ۱۸ فوریه (۳۰ بهمن) بازپرداخت مطالبات کوچک طلبکارانش را شروع کرد. این بازپرداخت شامل حساب‌هایی با مطالبات کمتر از 50٬000 دلار می‌شد و 1.2 میلیارد دلار سرمایه را بین حدود 460٬000 حساب واجد شرایط توزیع می‌کرد. بازپرداخت مذکور به خاطر قوانین آمریکا و با وجود اعتراض شدید کاربران FTX در قالب دلار انجام شد (نه ارزهای دیجیتال). تحلیلگران امیدوار بودند این سرمایه به بازار برگردد اما داده‌های موجود نشان داد چنین اتفاقی نیفتاده است.

تاریخ توزیع بعدی FTX برای 11 آوریل 2025 (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) تعیین شده و انتظار می‌رود در 30 مه 2025 (۹ خرداد ۱۴۰۴) آغاز شود. این توزیع شامل مطالبات بیشتر از 50٬000 دلار و همچنین مطالبات دریافت‌نشده در دور اول می‌شود.

این خبر تاثیر منفی قابل‌توجهی روی سولانا گذاشت و باعث شد قیمت آن کاهش یابد. دلیل اصلی آن هم این بود که نشان می‌داد توکن‌های SOL فروخته‌شده‌ در حراجی‌ها توسط FTX، به زودی آزاد می‌شود. اکثر این توکن‌ها در محدوده قیمتی ۶۰ تا ۷۰ دلاری فروخته شده بودند و سرمایه‌گذاران نهادی حتی با وجود ریزش قیمت سولانا در ماه قبل، باز هم ۱۰۰ درصد سود می‌کردند.

هزار توی آلت کوین‌ها!

اخبار مربوط به آلت کوین‌ها هفته گذشته به شدت متفاوت بود. توکن آنلاک ۳۰ میلیون واحد SOL تا ۱ مارس (۱۱ اسفند) باعث شد احتمال افزایش فشار فروش این توکن به شدت رشد کند. علاوه بر این سولانا با وجود اینکه شرکت فرانکلین تمپلتون درخواست جدیدی برای راه‌اندازی ETF و استیکینگ آن ثبت کرد؛ با انتقادات زیادی روبه‌رو شد.

سقوط ۴ میلیارد دلاری توکن LIBRA و ارتباط عجیب آن با رییس جمهور آرژانتین باعث شد کاربران زیادی این شبکه را منبع راگ پول و کلاهبرداری بدانند و عنوان «میم چِین» را به آن بدهند. تعداد این میم کوین‌های بدون پشتوانه در شبکه سولانا نه تنها کم نشده‌؛ بلکه افراد جدیدی مثل کانیه وست هم ادعا کرده‌اند که توکن خود را راه‌اندازی خواهند کرد.

تورم سالانه سولانا هم پس از توزیع بدهی FTX حدود 30.5 درصد رشد کرد. مقدار SOL سوزانده‌شده روزانه از نزدیک به 18٬000 SOL به 1٬000 SOL کاهش یافت. توسعه‌دهندگان این شبکه هم برای حل مشکل مذکور در سند بهبود سولانا 96 (SIMD 96) پیشنهاد کردند کل کارمزدهای اعتبارسنجی شبکه سولانا (به جای نیمی از آن‌ها) سوزانده‌ شود.

البته همه اخبار مربوط به آلت کوین‌ها منفی نبود. برای مثال شرکت Hashdex مجوز کمیسیون بورس و اوراق بهادار برزیل را برای راه‌اندازی اولین ETF نقطه XRP جهان در برزیل دریافت کرد. ETF لایت کوین شرکت کنری کپیتال هم در وب سایت DTCC ثبت شد و به رشد قیمت آن کمک کرد.

در این هفته ۲ توکن پای نتورک و تپ سواپ بالاخره لیست شدند. پای نتورک بعد از حدود ۶ سال بالاخره راه‌اندازی شد و هرچند کاربران زیادی به خاطر فرآیند احراز هویت آن نتوانستند توکن‌هایشان را دریافت کنند؛ نوسانات شدیدی داشت. تپ سواپ هم با سقوط ۵۰ درصدی‌اش کاربرانش را ناامید کرد.

روزهای خوب قانون‌گذاری ادامه دارد!

کشورها و شرکت‌های مختلف همچنان به آینده بازار کریپتو امیدوارند. دونالد ترامپ هفته قبل اعلام کرد که می‌خواهد آمریکا در خط مقدم همه چیز بماند و یکی از آن‌ها صنعت کریپتو است. او ادعا کرد رکوردزنی بیت کوین به خاطر تعهد او بوده؛ چراکه می‌خواهد آمریکا را به پایتخت ارزهای دیجیتال تبدیل کند و به جنگ جو بایدن علیه بیت کوین و بازار کریپتو پایان دهد.

این ادعا تا حدودی هم درست بود. SEC هفته قبل به طور داوطلبانه درخواست تجدید نظر خود را در مورد حکمی پس گرفت که دامنه قوانین اوراق بهادار را به پروژه‌های دیفای می‌رساند. این ممکن است به این معنی باشد که SEC دیگر پروژه‌های دیفای را مجبور نمی‌کند از قوانین اوراق بهادار تبعیت کنند. علاوه بر این SEC در یک پیروزی مهم برای بازار کریپتو، شکایت خود از کوین بیس و اوپن‌سی را هم پس گرفت. با این اخبار خوب، شعبه آمریکایی بایننس هم خدمات دلاری خود را بعد از حدود ۱ سال از سر گرفت.

شرکت استراتژی (مایکرواستراتژی سابق) هم هفته قبل نشان داد که به خرید بیت کوین ادامه خواهد داد. این شرکت هفته گذشته اعلام کرد که قصد دارد ۲ میلیارد دلار سرمایه جدید جمع‌آوری کرده و با آن روی BTC سرمایه‌گذاری کند.

در آسیا هنگ کنگ در تلاش است به پایتخت بازار کریپتو تبدیل شود. این منطقه در حال بررسی ترویج توکنیزه کردن طلا، ترکیب طلای فیزیکی با فناوری بلاک چین و نوآوری در بازار مالی از طریق توکنیزاسیون است. SFC هنگ کنگ حتی مجوز پلتفرم Bullish را تایید کرده و تعداد صرافی‌های قانونی خود را به ۱۰ مورد افزایش داده است. دولت هنگ کنگ علاوه بر این نقشه راه جدیدی را برای ارتقای توسعه خود به مرکز دارایی مجازی جهانی منتشر کرد.

استیت استریت، دومین بانک کاستدی بزرگ جهان و سیتی، چهارمین بانک کاستدی بزرگ جهان نیز اعلام کردند که می‌خواهند وارد صنعت نگهداری ارزهای دیجیتال شوند. حتی نیجریه هم اعلام کرد که مقررات مالیات تراکنش‌های ارزهای دیجیتال و تراکنش‌های دیجیتال را بازبینی می‌کند تا مطمئن شود که تمام تراکنش‌های مردم آن مطابق با سیستم مالیاتی رسمی گنجانده می‌شود. این خبر شاید چندان مثبت نباشد اما نشان می‌دهد که کشورهای مختلف در تلاش هستند به قوانین کریپتویی خود سر و سامان بدهند.



منبع

پست های مرتبط

فانتوم چیست؟ آشنایی با بلاک چین Fantom و ارز دیجیتال FTM

فانتوم (Fantom) چرخ‌دنده دیفای و یکی از بلاک چین‌های جاه‌طلبِ الهام‌بخشِ جذاب…

۶ اسفند ۱۴۰۳

تحلیل پپه؛ در چه صورتی PEPE دوباره رشد می‌کند؟

بعد از هک ۱.۴ میلیارد دلاری Bybit، قیمت پپه ابتدا ۱۰ درصد…

۵ اسفند ۱۴۰۳

نحوه خرید استارز تلگرام؛ چگونه ارز دیجیتال تلگرام را بخریم

تلگرام همیشه در حال نوآوری است و خرید استارز تلگرام یکی از…

۵ اسفند ۱۴۰۳

1403 © تمامی حقوق برای کریپتوگرام محفوظ می باشد.