فعالیت در بازارهای مالی نیازمند آموزش های اصولی و صبر و بردباری است، پس از اینکه شما آموزش های پایه خود را به اتمام رساندید باید ستاپ های کاربردی را برای خودتان داشته باشید و بتوانید با استفاده از آن استراتژی به سوددهی مستمر به عنوان یک معامله گر برسید. توجه داشته باشید شما در این بازارها باید کنترل احساسات خود را داشته باشید چرا که تمامی معاملات شما با سود بسته نخواهد شد اما با رعایت اصول مدیریت سرمایه و همچنین مدیریت ریسک می توانید در یک بازه طولانی مدت سود مستمر و پله ی خوبی را کسب کنید، در ادامه به معرفی بعضی از این ستاپ ها که بر پایه سبک اسمارت مانی است می پردازیم.
پرایس اکشن اسمارت مانی
پرایس اکشن اسمارت مانی، یکی از مدرن ترین سبک تحلیل در دنیا می باشد که ترکیبی از پرایس اکشن سبک عرضه و تقاضا و سبک کلاسیک است و درصد برنده شدن و ریسک به ریوارد بالایی دارد. این دو، موردی است که یک معامله گر بازارهای مالی به دنبال آن است، انواع مختلفی از سبک های استراتژی معاملات بازارهای مالی از تایم فریم های کوتاه تا تایم فریم های طولانی وجود دارد. این سبک ها در طول سال ها به طور گسترده مورد استفاده قرار گرفته اند و همچنان انتخابی محبوب از فهرست بهترین استراتژی های معاملاتی بازارهای مالی همچون بازار ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی -cryptocurrency) است، معمولا می توان اینگونه گفت که بیشترین افرادی که تحت عنوان تریدر در بازارهای مالی در حال فعالیت هستند به دنبال سبکی راحت و سودده بوده که می توان گفت پرایس اکشن به سبک اسمارت مانی می تواند یک انتخاب مناسب برای آن ها باشد.
جهت کسب اطلاعاتی در مورد دوره اسمارت مانی بر روی لینک کلیک کنید.
وقتی صحبت از روشن شدن بهترین و سودآورترین استراتژی می شود، واقعاً هیچ پاسخ واحدی وجود ندارد. بهترین استراتژی های معاملاتی برای هر فرد می تواند با فرد دیگر تفاوت داشته باشد. این به این معنی است که شما باید شخصیت خود را در نظر بگیرید و بهترین سیستم معاملاتی را که مناسب شما باشد، انتخاب کنید. چیزی که ممکن است برای شخص دیگری بسیار خوب باشد، ممکن است برای شما کارساز نباشد. یکی از جنبه های کلیدی که برای ساخت استراتژی باید در نظر بگیرید، آموزش بازارهای مالی و یک چارچوب زمانی برای سبک معاملاتی شما است؛ اما می توان با بررسی ستاپ های کاربردی مختلف، این مشکل را تا حد قابل قبولی حل کرد.
انواع ستاپ های کاربردی
ستاپ کاربردی کندل IFC
یکی از ستاپ های کاربردی که می توانید به مکررات در نمودارهای قیمتی هر دارایی ببینید ستاپ کاربردی کندل IFC است، این کندل طولی بلند دارد و شدو یا سایه های پایین و بالای کمی دارد! شاید از خودتان بپرسید که شناخت ظاهری این کندل به چه دردی می خورد؟ باید در پاسخ بگویم که این کندل باعث ایجاد یک گپ می شود اما این گپ فضای خالی معامله نشدن نیست و با بسته شدن صرافی ها و باز شدن آن ها یا معامله نشدن در آن بخش کاملا متفاوت است. کندل IFC باعث ایجاد گپ نقدینگی یا به اصطلاح FVG می شود، اصطلاح FVG مخفف fair value gap است که به تفاوت بین ارزش فعلی یک دارایی یا ارز و ارزش منصفانه آن به دلیل ناکارآمدی یا عدم تعادل در بازار اشاره دارد.
FVG مهمترین مفهوم در معاملات پرایس اکشن است که بسیاری از معامله گران تحلیل تکنیکال دانش کافی در مورد آن ندارند. Fair value gap کاربردها و مزایای زیادی دارد. می توانید از آن به عنوان یک سطح تارگت یا سطح ورود استفاده کنید. به طور کلی استفاده از FVG می تواند به بالاتر بردن نسبت ریسک به ریوارد کمک کند؛ همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید برای اینکه FVG را پیدا کنید باید یک کندل با بدنه نسبتن بلند و شدوهای کم پیدا کنید، گام بعدی این است که به شدو کندل قبل و بعد نگاه کنید، فاصله میان این دو را FVG گفته می شود و به کندلی که باعث ایجاد این خلاء نقدینگی شده است IFC می گویند.
ستاپ کاربردی اوردر بلاک در جهت مارکت استراکچر
همان طور که در تحلیل های تکنیکال اکثریت سبک ها می دانید، زمانی یک روند صعودی (روند گاوی) است که کف و سقف های بالاتر نسبت به قبل ایجاد کند، همچنین زمانی یک روند نزولی (روند خرسی) است که سقف و کف های پایین تری را نسبت به قبل ایجاد کنند، همان طور که در تصویر بالا مشخص است، شکست سقف قبلی از کجا قدرت گرفته است؟ درست است از اولین کندل، به همین دلیل کندل رنگ مخالفی که باعث شده است سقف قبلی بشکند به اوردر بلاک نام گذاری می شود؛ همچنین در جهت ساختار بازار یا مارکت استراکچر است. اگر که کندل رنگ مخالفی وجود نداشت، کندل ضعیف هم جهت روند را در order block در نظر بگیرید، BOS نیز همان شکست ساختار است؛ در صورتی که مقالات دیگر از این سبک را مطالعه کنید به BOS، BMS نیز گفته می شود که هر دوی آن ها یک مفهوم را دارد.
نکته حائز اهمیت در مورد اوردر بلاک این است که زمانی که کندل اورد بلاک شما کندلی همچون کندل چکش داشت، می توان این انتظار را داشت که سفارشات موسسات، IT، بیگ بویز، مارکت میکر و… (کسانی که به مارکت جهت می دهند) در شدو بارگذاری شده باشد، این شدو توجه باید داشته باشید که 2.5 برابر بدنه خودش باشد، می توانید برای اینکه ورود بهینه ای داشته باشید 50 درصد آن شدو را به عنوان ورود در نظر بگیرید، طبیعتا نیز حد ضرر شما در پشت order block قرار می گیرد اما حد ضرر را جوری قرار ندهید که با کمترین نفوذی به خارج باکس شما، ضرر کنید و مقداری فضا را برای حرکت قیمت باز بگذارید.
ستاپ کاربردی نقدینگی
همیشه سعی کنید که متفاوت به چارت نگاه کنید، فرض کنید شما کسی هستید که می تواند به بقیه افراد معامله گر ضرر وارد کند، چگونه و با چه منطقی می توانید این ضررها را وارد کنید؟ به آن با دقت فکر کنید قطعا به مفهوم نقدینگی در نمودارهای قیمتی خواهید رسید، اگر شما بدانید استاپ لاس بقیه افراد کجا قرار دارد نمی خواهید استاپ آن را بزنید؟ طبیعتا مناطقی که چند بار برخورد به یک زون را داشته اند می توانند به عنوان تارگت قیمت باشند و قیمت می تواند تا آنجا پیشروی خود را ادامه بدهد.
جهت کسب اطلاعاتی در زمینه آموزش ارز دیجیتال، بر روی لینک کلیک کنید.
در تصویر بالا مشاهده می کنید که زمانی که قیمت چند بار به یک محدوده برخورد کرده است، سفارش های داخل آن را مصرف کرده است، این برخوردها می تواند مفهوم نقدینگی را به راحتی برای شما جا بیندازد، چرا که استاپ لاس اکثریت افراد بالای آن ناحیه به علت برخورد زیاد و ایجاد تفکر مقاومت برای قیمت قرار دارد، توجه داشته باشید که تنها با استفاده از نقدینگی ترید نکنید و می توانید این ستاپ را با ستاپ های کاربردی دیگر ترکیب کنید.
ستاپ کاربردی ترکیب IFC و اوردر بلاک
یکی از ستاپ های کاربردی که احتمال برد بیشتری را در ترید به شما می دهد ترکیب سه ستاپ بالاست، با ترکیب این دو می توانید از تائیدیه های بیشتری استفاده کنید و شانس خود را برای گرفتن سود در معامله بالاتر ببرید، یعنی شما باید اوردر بلاکی را ترید کنید که قبل از آن FVG و کندل IFC را ببینید، همچنین قبل از اینکه قیمت به این نواحی برسد اگر شما یک منطقه لیکوئیدیتی یا نقدینگی داشته باشید بازهم به این ستاپ شما احتمال برد بیشتری تعلق خواهد گرفت.