ساتوشی ناکاموتو کیست؟ چه کسی می‌تواند سازنده مرموز و ناشناس بیت کوین باشد؟


ساتوشی ناکاموتو کیست و این نام در دنیای مدرن برابر با چه مفهومی است؟ بیت کوین که تا به امروز میلیون‌ها نفر از آن به‌عنوان سرمایه‌گذاری یا ابزاری برای معاملات استفاده کرده‌اند، ممکن است برای شما همیشه یک معمای پیچیده به نظر آمده باشد. نکته‌ای که همواره به پیچیدگی بیت کوین اضافه می‌کند این است که بیش از گذشت ۱۰ سال از ظهور آن و تأثیر آن بر جهان امروز، هنوز هویت واقعی خالق این ارز دیجیتال نامشخص مانده است.

در این مقاله، ما به بررسی این موضوع می‌پردازیم که ساتوشی ناکاموتو کیست، هدف از ایجاد بیت کوین چه بود و شخصیت‌هایی که احتمال دارند ساتوشی باشند را بررسی خواهیم کرد.

ساتوشی ناکاموتو کیست؟

ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) یک نام مستعار است که طی سال‌ها به‌عنوان خالق بیت کوین در ذهن مردم نقش بسته است. ناکاموتو ممکن است یک شخص باشد یا گروهی از افراد که با این نام فعالیت می‌کنند. در طی این سال‌ها ظن ساتوشی ناکاموتو بودن نسبت‌به ۴ نفر بیشتر بوده است. این ۴ نفر عبارت‌اند از:

  • دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto)
  • کریگ رایت (Craig Wright)
  • نیک سابو (Nick Szabo)
  • هال فینی (Hal Finney)

برخی از این افراد خودشان ساتوشی‌بودن را تکذیب می‌کنند، در حالیکه برخی دیگر ادعا دارند ساتوشی هستند، اما دلیلی برای اثبات ادعای خود ندارند. بااین‌حال همه این ادعاها در حد حدس و گمان است و هیچ قطعیتی در ارتباط با هیچ‌کدام از آنها وجود ندارد. در قسمت‌های بعدی همین مقاله ادعای ساتوشی‌بودن این افراد را بررسی می‌کنیم.

تصور کنید در یک روز سرد زمستانی در ژانویه سال ۲۰۰۹، یک نرم‌افزار بسیار مهم و پیچیده ایجاد می‌شود. خالق این نرم‌افزار با نام «ساتوشی ناکاموتو» به دنیا معرفی می‌شود. از آن روز به بعد، داستانی جذاب آغاز می‌شود که هنوز پایان آن را نمی‌دانیم.

نام ساتوشی ناکاموتو بی‌تردید یکی از نام‌های بزرگ و تأثیرگذار در دنیای ارزهای دیجیتال و فناوری بلاک چین است. ساتوشی ناکاموتو، نقش کلیدی را در شکل‌دهی به پدیده بیت کوین و توسعه فناوری بلاک چین ایفا کرده است. همچنین ساتوشی بسیاری از جنبه‌های مهم دنیای ارزهای دیجیتال را تحت‌تأثیر قرار داده است.

قبل از ایجاد اولین بلاک بیت کوین و معامله اولیه، ساتوشی ناکاموتو یک مقاله یا وایت پیپر با عنوان “بیت کوین: سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا” در یک وبلاگ آنلاین منتشر کرد. این وایت پیپر که در تاریخ ۳۱ اکتبر ۲۰۰۸ برای عموم منتشر شد، اصول بنیادی بیت کوین را تشریح و آن را به‌عنوان یک پروتکل غیرمتمرکز همتابه‌همتا برای انتقال پول الکترونیکی معرفی کرد. این پروتکل به افراد اجازه می‌دهد تا پول را به‌طور مستقیم و بدون نیاز به مؤسسات یا واسطه‌های مالی، ارسال کنند.

چرا هویت ساتوشی ناکاموتو مخفی است؟

برخی از دلایلی که ممکن است منجر به مخفی‌ماندن هویت ساتوشی ناکاموتو شده باشند عبارت‌اند از:

  • حفظ حریم خصوصی: یکی از دلایل اصلی مخفی نگه‌داشتن هویت ساتوشی ناکاموتو می‌تواند حفظ حریم خصوصی باشد. ساختارِ غیرمتمرکزِ بیت کوین و انتقال مستقیم و بدون واسطه ارزهای دیجیتال بر حفظ حریم خصوصی و مخالفت با کنترل متمرکز تأکید دارد.
  • ایجاد تمرکز علمی: ساتوشی ناکاموتو از نظر تکنیکی بسیار حرفه‌ای بوده و اطلاعات علمی بالایی در زمینه رمزنگاری و فناوری بلاک چین داشته است. ممکن است ساتوشی قصد داشته باشد با مخفی نگه‌داشتن هویت خود به‌عنوان خالق بیت کوین، تمرکز بیشتری روی توسعه فناوری داشته باشد.
  • جلوگیری از تأثیرات متقابل: ساتوشی ناکاموتو به‌خاطر عدم افشای هویت خود، از تأثیرات متقابل فشارهای حکومتی، رسانه‌ها و سازمان‌های مختلف در امان بود. مخفی نگه‌داشتن هویت می‌تواند او را از تأثیرات مخرب یا مزاحمت‌های غیرضروری در پروژه بیت کوین حفظ کرده باشد.
  • جذب توجه عمومی: عدم شناسایی هویت ساتوشی ناکاموتو می‌تواند به‌نوعی موجب جلب توجه در سراسر جهان شود. این مسئله باعث شده تا بیشتر افراد، رسانه‌ها و منابع مختلف دنیای دیجیتال برای کشف هویت و شناخت این که ساتوشی ناکاموتو چه کسی است، تلاش کنند.

درباره دلایلی که سبب مخفی نگه‌داشتن هویت ساتوشی ناکاموتو شده‌اند، فرضیات و توجهات مختلف وجود دارد. برخی از این دلایل می‌توانند به‌عنوان توجیه برای مخفی نگه‌داشتن هویت ساتوشی در نظر گرفته شوند.

این امر باعث جذابیت و رازآلود بودن دنیای ارزهای دیجیتال و بلاک چین شده است. ازآنجایی‌که هویت ساتوشی همچنان نامشخص است، تلاش برای تحقیق و کشف حقیقت در این زمینه ادامه دارد.

ردپای ساتوشی ناکاموتو را در کجا دیده‌ایم

درست است که هویت ساتوشی ناکاموتو همچنان یک معما باقی مانده است، اما این فرد یا گروه در سال‌های اولیه پس از ایجاد بیت کوین، فعالیت‌های قابل‌توجهی در انجمن‌های آنلاین و وب‌سایت‌ها داشته است. ردپای ناکاموتو را می‌توان در موارد زیر مشاهده کرد:

  • وب‌سایت اصلی بیت کوین: ساتوشی ناکاموتو نخستین بار در وب‌سایت اصلی بیت کوین و از زبانِ خود به‌عنوان نویسنده، وایت پیپر بیت کوین را که مبنای ارزش‌ها و اصول این پروژه بود، معرفی کرد.
  • ایمیل‌ها و پیام‌ها: ساتوشی ناکاموتو قبل از عرضه بیت کوین، به مدت چند سال از طریق ایمیل و پیام‌های انجمن‌های آنلاین، دررابطه‌با بیت کوین با دیگران در ارتباط بود. این تعاملات و پیام‌ها، حضور و فعالیت‌های ناکاموتو را قبل از توسعه بیت کوین تأیید می‌کند.
  • بررسی‌های رمزشناسی: تحقیقات در زمینه رمزشناسی و تحلیل الگوریتم‌های بیت کوین نیز به برخی از توانایی‌ها و دانش ریاضیاتی ساتوشی ناکاموتو اشاره کرده‌اند. معمولاً این تحقیقات ویژگی‌های تکنیکی و ریاضیاتی ساتوشی را تأیید می‌کنند.

ساتوشی ناکاموتو، پس از ناپدیدشدن ناگهانی خود از دنیای آنلاین و جهان واقعی، دیگر در هیچ‌کجای دنیا ردی از خود بر جای نگذاشت. این امر نه‌تنها باعث شد که سؤال «ساتوشی ناکاموتو کیست؟» همچنان بی‌پاسخ باقی بماند، بلکه این پرسش جدید را نیز ایجاد کرد که «آیا او در قید حیات است یا درگذشته؟»

چه کسی / کسانی ممکن است ساتوشی ناکاموتو باشند؟

پیش‌تر اشاره کردیم که در طی سال‌های گذشته ظن ساتوشی ناکاموتو بودن نسبت‌به این ۴ نفر بیشتر از سایرین بوده است:

  • دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto)
  • کریگ رایت (Craig Wright)
  • نیک سابو (Nick Szabo)
  • هال فینی (Hal Finney)

دورین ناکاموتو (Dorian Nakamoto)

در سال ۲۰۱۴، یک روزنامه‌نگار به نام لیا مک‌گراث گودمن (Leah McGrath Goodman) در یک مقاله با عنوان «چهره پشت بیت کوین» دورین را به‌عنوان مخترع بیت کوین معرفی کرد.

گودمن شباهت‌هایی میان دورین ناکاموتو و ساتوشی ناکاموتو را بررسی کرده است که از جمله آنها می‌توان به تخصص در ریاضیات، خلاقیت، اصالت ژاپنی و تمایلات سیاسی اشاره کرد. او گفته است که “دورین در آن زمان ۶۴ ساله بوده و در کالیفرنیا زندگی می‌کرده و در زمینه مهندسی کامپیوتر و پروژه‌های دفاع ملی فعالیت کرده است”.

بااین‌حال، دورین ناکاموتو بعد از مدتی هر نوع دخالتی در ایجاد بیت کوین را رد کرد. او گفت:

گزارش لیا گودمن نادرست است و من ساتوشی ناکاموتو نیستم.

همچنین، خود ساتوشی ناکاموتو در وبلاگ بیت کوین تأیید کرد که دورین ناکاموتو او نیست و شایعات در این زمینه پایان یافت!

این گزارش باعث بحران حریم خصوصی دورین ناکاموتو شد. برای حمایت ازدورین، بیش از ۱۰۰ بیت کوین از سوی جامعه این ارز دیجیتال جمع‌آوری شد. در نهایت، دورین در سال ۲۰۱۴ در ویدیویی در یوتیوب ظاهر شد و از جامعه تشکر کرد. او در این ویدیو اعلام کرد که قصد دارد بیت کوین‌های خود را برای مدت بسیار طولانی، حفظ کند.

کریگ رایت (Craig Wright)

در سال ۲۰۱۶، یک دانشمند کامپیوتر استرالیایی به نام «کریگ رایت» ادعا کرد که ساتوشی ناکاموتو است. این ادعا با انتشار مقاله‌ای با عنوان «آیا خالق بیت کوین این نابغه ناشناخته استرالیایی است؟» توسط مجله وایرد (Wired) تأیید شد. این مقاله شامل اسناد و مدارکی از رایت بود که نشان می‌دادند، وی در ایجاد بیت کوین دخالت داشته است.

بااین‌حال، تحقیقات بیشتر نشان داد که شواهدی وجود دارد که ادعای رایت را تکذیب می‌کرد. کلیدهای رمزگذاری عمومی مرتبط با ناکاموتو دارای تاریخ‌های قبلی بودند و ادعاهای رایت به شدت مشکوک به‌نظر می‌آمد.

مجله وایرد نیز ادعای خود را پس گرفت و مقاله‌ای تحت عنوان “آیا خالق بیت کوین این نابغه ناشناخته استرالیایی است؟ احتمالاً نه.” منتشر کرد و شواهد مبتنی بر جعلی‌بودن ادعای رایت را بیان کرد.

نیک سابو (Nick Szabo)

نیک سابو، متخصص ارز دیجیتال، به‌عنوان یکی از اشخاص احتمالی در جواب سؤال «ساتوشی ناکاموتو کیست؟»، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. در سال ۲۰۱۵، نیویورک تایمز مقاله‌ای با عنوان “رمزگشایی معمای ساتوشی ناکاموتو و تولد بیت کوین” منتشر کرد. این مقاله، شباهت‌ها و علایق مشترک بین نیک سابو و ساتوشی ناکاموتو را بررسی کرد.

نیک سابو همچنین در توسعه بیت کوین نقش داشته و آثاری در حوزه رمزنگاری و مالی منتشر کرده است. این فرضیه‌ها درباره هویت ساتوشی ناکاموتو و نیک سابو مطرح شدند، اما نیک سابو ادعاهای مرتبط با هویت مخفی خود را رد کرده است.

هال فینی (Hal Finney)

هال فینی، دانشمند کامپیوتر و علاقه‌مند به حوزه رمزنگاری، در سال ۲۰۱۴ درگذشت. او یکی از اشخاصی بود که حتی قبل از شهرت بیت کوین به توسعه و ایجاد این ارز دیجیتال کمک کرد. به‌عبارت دیگر، فینی از جمله افرادی بود که نقش مهمی در تاریخچه بیت کوین داشت.

هال فینی به‌عنوان یکی از اشخاص احتمالی در پاسخ به سؤال «ساتوشی ناکاموتو کیست؟» مطرح شد. اما در نهایت این ادعاها رد شدند. هال فینی برای رد این ادعا، شواهدی ارائه کرد که نشان می‌دهند وی ساتوشی ناکاموتو نبوده است. او ایمیل‌ها و مکاتباتی را که طی سال‌ها با ساتوشی ناکاموتو داشته، منتشر کرد.

همچنین تاریخچه کیف پول بیت کوین شخصی خود را نیز ارائه داد. این شواهد به طور قاطع نشان می‌دهند که هال فینی واقعاً ساتوشی ناکاموتو نبوده و ادعاهای مبنی بر هویت او به عنوان ساتوشی ناکاموتو، بی‌اساس بوده‌اند.

ساتوشی چه مقدار بیت کوین در اختیار دارد؟

این باور وجود دارد که ساتوشی ناکاموتو تقریباً ۱.۱ میلیون بیت کوین دارد؛ اما باید توجه داشت که این مقدار تخمینی است و مقدار دقیق معلوم نیست. ردیابی بیت کوین مربوط به ساتوشی دشوار است؛ چراکه آدرس‌های کیف پول عمومی او به‌طور کامل شناسایی نشده‌اند.

ارزش کیف پول ساتوشی ناکاموتو که حدود ۱.۱ میلیون بیت کوین در آن موجود است، طی سال‌های اولیه استخراج، براساس الگویی شناسایی شده است. این الگو به‌عنوان الگوی پاتوشی شناخته می‌شود و توسط سرجیو دمیان لرنر (Sergio Demian Lerner)، تحلیل‌گر داده‌های آنچین، شناسایی شده است.

در سال ۲۰۱۳، لرنر مطالعه‌ای انجام داد که نشان می‌دهد مقدار زیادی از بیت کوین‌ها در دو سال ابتدایی توسط یک فرد استخراج شده‌اند. بر اساس برآوردهای لرنر، یک ماینر ممکن است در سال اول، حدود ۲۲,۰۰۰ بلاک را پردازش کرده باشد و درمجموع ۱.۸ میلیون بیت کوین جمع‌آوری کرده باشد که از این مقدار هنوز ۱.۱ میلیون بیت کوین خرج نشده‌اند.

پیام مخفی ساتوشی در بلاک جنسیس

اگرچه ساتوشی ناکاموتو هرگز در مورد معنای پیام مخفی در بلاک جنسیس اظهار نظر نکرده است، اما بسیاری از افراد معتقدند این پیام نقش یک مأموریت را برای بیت کوین دارد.

متن این پیام به مقاله‌ای از روزنامه تایمز اشاره دارد که در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۰۹ منتشر شده است. همچنین، در مورد شکست دولت بریتانیا در تحریک اقتصاد پس از بحران مالی سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ هم اشاره کرده است.

ساتوشی ناکاموتو نهادهای مالی بزرگ را قبول نداشت و قصد داشت سیستم‌های مالی دنیا را با استفاده از بیت کوین تغییردهد. بسیاری بر این باورند که اشاره ناکاموتو به این روزنامه در بلاک جنسیس، نمایانگر تفاوت بیت کوین با بانک‌های سرمایه‌گذاری بزرگی بود که در سال ۲۰۰۸ به کمک‌های مالی دولت نیاز داشتند.

بیشتر بخوانید: پیام مخفی ساتوشی ناکاموتو در بلاک جنسیس چه بود؟

جمع‌بندی

در دنیای مدرن امروز، بیت کوین به یک سرمایه‌گذاری جذاب و ابزار معاملاتی کارآمد تبدیل شده است. اما واقعیت این است که هویت سازنده این نوآوری، یعنی ساتوشی ناکاموتو همچنان پس از گذشت بیش از یک دهه، یک راز باقی مانده است.

ساتوشی که نام مستعاری است، در مقاله‌ای در سال ۲۰۰۸ میلادی مبانی بیت کوین را معرفی کرد. او این فرصت را داشت تا به شهرت و ثروت برسد، اما ترجیح داد ناشناس بماند.

چرا ساتوشی هویت خود را مخفی نگه داشت؟ شاید برای حفظ حریم خصوصی، متمرکزماندن روی فعالیت‌های توسعه یا جلوگیری از مزاحمت‌های بیرونی بوده باشد. اما این مسئله باعث شده تا هویت او همچنان یک راز باقی بماند.

با وجود انواع شایعه‌ها، هنوز هیچ‌کس به‌طور قطع نمی‌تواند ادعا کند که ساتوشی است. ساتوشی شاید یک نفر باشد یا شاید هم یک گروه. در هر صورت، داستان سازنده ناشناخته بیت کوین، همچنان یکی از جذاب‌ترین رازهای دنیای فناوری و اقتصاد دیجیتال به حساب می‌آید.

The post ساتوشی ناکاموتو کیست؟ چه کسی می‌تواند سازنده مرموز و ناشناس بیت کوین باشد؟ appeared first on ارزدیجیتال.



منبع