صفحه اصلی > آلت کوین ها : تتر چه کاربردی دارد؟ بررسی مزایا و کاربردهای USDT در بازار کریپتو و دنیای واقعی

تتر چه کاربردی دارد؟ بررسی مزایا و کاربردهای USDT در بازار کریپتو و دنیای واقعی


تتر (USDT) بزرگترین استیبل کوین بازار رمزارزهاست و حجم معاملاتی بالاتر از سایر ارزهای دیجیتال دارد. اصلی‌ترین ویژگی تتر یعنی پیوند خوردن ارزش آن به دلار آمریکا (اصطلاحا پِگ/Peg)، این استیبل کوین را به گزینه‌ای مناسب برای فعّالان بازار تبدیل کرده است. اما چرا حجم معاملات تتر حتی از بیت کوین هم بالاتر است؟ گستردگی کاربردهای تتر، تقاضای دائمی را برای تتر به دنبال داشته. در این مطلب از بلاگ “کریپتو.ایکس cryptodotX”، مزایا و کاربردهای مختلف استیبل کوین تتر را بررسی می‌کنیم.

تتر چیست؟

برای آشنایی با مفهوم تتر، می‌توانیم بگوییم تتر یا USDT یک استیبل کوین است که قیمت آن همواره برابر با ۱ دلار آمریکاست. بنیاد تتر لیمیتد (Tether Limited)، این استیبل کوین را ضرب (Mint) می‌کند. تتر بزرگ‌ترین استیبل کوین بر اساس ارزش بازار (Market Cap) است.تتر طرفداران بسیار زیادی دارد و بیش از ۷۰% از مارکت کپ استیبل کوین‌ها را تشکیل می‌دهد.

برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال که ماهیتی نوسانی دارند، تتر (USDT) رمزارزی با ثبات است و با دلار آمریکا (USD) نسبتی ۱:۱ دارد. ثبات قیمت تتر باعث شده تا افراد و سرمایه‌گذاران با آرامش بیشتری در بازار کریپتو فعالیت کنند و در مقاطع نوسانی، سرمایه خود را به تتر تبدیل کنند.

تتر چه کاربردهایی دارد؟

در پاسخ به سوال کاربرد تتر چیست؟ باید بگوییم که کاربردهای تتر صرفا به معاملات ارزهای دیجیتال محدود نمی‌شود. مهم‌ترین کاربردهای تتر، به شرح زیر هستند:

  • انتقال پول
  • استفاده به عنوان جایگزین دلار
  • انجام معاملات ارزهای دیجیتال با تتر
  • ذخیره ارزش سرمایه با تتر
  • خرید کالا و خدمات با تتر
  • استفاده از تتر در دیفای
  • تامین نقدینگی با تتر
  • دریافت وام با تتر
  • استیک تتر و کسب سود

انتقال پول

تتر یکی از بهینه‌ترین ابزارها برای انتقال بین‌المللی پول است. برخلاف سیستم‌های بانکی سنتی که ممکن است چندین روز کاری برای انتقال پول زمان ببرند، تتر این امکان را فراهم کرده تا کاربران در عرض چند ثانیه یا نهایتا چند دقیقه، به ارسال و دریافت دارایی بپردازند.

وجود محدودیت‌هایی چون تحریم یا مسدود شدن درگاه‌های پرداختی در برخی کشورها، موجب شده تا افراد تتر را به عنوان ابزاری برای انجام معاملات بین مرزی انتخاب کنند.

استفاده به عنوان جایگزین دلار

یکی دیگر از کاربردهای تتر، استفاده از آن در سفرهای خارجی به عنوان جایگزینی برای دلار آمریکاست. بسیاری از افراد در زمان سفر نیاز به ارزهای خارجی دارند اما با مشکلاتی از جمله محدودیت‌های ارزی، کارمزدهای بالا و مشکلات امنیتی حمل پول نقد مواجه می‌شوند. استفاده از تتر به مسافران این امکان را می‌دهد تا بدون نگرانی از کاهش ارزش پولشان بتوانند مخارج سفرشان را پرداخت کنند.

استفاده از تتر در سفر

تتر در بسیاری از کشورهای جهان پذیرفته شده و به راحتی به ارزهای دیگر قابل تبدیل است. علاوه بر این، بسیاری از صرافی‌های محلی نیز در ازای پرداخت تتر، به مسافران ارز بومی آن کشور را پرداخت می‌کنند. این ویژگی باعث شده تا تتر گزینه جذابی برای مسافران خارجی باشد.

انجام معاملات ارزهای دیجیتال با تتر

به منظور انجام معاملات اسپات یا معاملات فیوچرز در صرافی‌های خارجی، معامله‌گران به تتر (USDT) نیاز دارند.

همچنین، تریدرهای ارز دیجیتال گاهی اوقات، به دارایی‌هایی نیاز پیدا می‌کنند تا آنها را از نوسان‌ها مصون نگه دارد. تتر به دلیل ثبات قیمتی که دارد، یکی از محبوب‌ترین گزینه‌ها میان تریدرهاست. در حقیقت تریدرها می‌توانند در مواقعی که نوسانات بازار بالاست، دارایی‌های خود را به تتر تبدیل کنند تا از زیان‌های مالی جلوگیری کرده باشند.

ذخیره ارزش

ثبات قیمت تتر باعث شده تا در زمان نوسانات، بسیاری به این ارز دیجیتال پناه بیاورند تا از کاهش ارزش سرمایه خود جلوگیری کنند. این ویژگی به ویژه در بازارهایی که نوسانات آن غیرقابل پیش‌بینی است و ریسک از دست رفتن سرمایه بالاست اهمیت ویژه‌ای دارد.

ذخیره ارزش پول با تتر
علاوه بر بازار کریپتو، تتر یکی از محبوب‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها در مقاطعی زمانی همچون تورم است.

با کاهش ارزش پول ملّی در برخی کشورها، مردم ترجیح می‌دهند پس‌انداز خود را به دارایی‌های با ثباتی مثل تتر (USDT) تبدیل کنند تا ارزش پول‌شان حفظ شود.

خرید کالا و خدمات با تتر

توکن USDT نسخه دیجیتالی از دلار آمریکاست و در سالیان گذشته بسیاری از کسب و کارها پذیرش آن را آغاز کرده‌اند. در حقیقت، ثبات قیمت و پشتوانه دلاری تتر باعث شده تا کسب و کارها بدون نگرانی از نوسانات قیمت، این استیبل کوین را به عنوان روش پرداختی قبول کنند.

در حال حاضر تعداد زیادی از فروشگاه‌های آنلاین و خدماتی که به صورت بین‌المللی فعالیت می‌کنند، تتر را به عنوان روش پرداختی پذیرفته‌اند. این ویژگی به کاربران، مخصوصا کاربران کشورهای دارایی محدودیت‌های ارزی که با تحریم مواجه‌اند این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به حساب‌های بانکی یا کارت‌های اعتباری بین‌المللی، پرداخت‌های خود را انجام دهند.

استفاده از تتر در دیفای

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای تتر، استفاده از آن در امور مالی غیرمتمرکز یا همان دیفای (DeFi) است. منظور از دیفای، مجموعه‌ای از خدمات مالی است که به صورت غیرمتمرکز و بدون نیاز به واسطه انجام می‌شوند. شما می‌توانید با استفاده از تتر، در پروتکل‌های مختلف استیکینگ، وام‌دهی یا صرافی‌های غیرمتمرکز فعالیت و سود کسب کنید.

تامین نقدینگی با تتر

علاوه بر موارد بالا، شما می‌توانید در صرافی‌های غیرمتمرکز، نقدینگی مورد نیاز در استخرهای نقدینگی که به تتر نیاز دارند را تامین کنید و در کنار حفظ دارایی خود، سود بگیرید.

USDT یکی از اصلی‌ترین ابزارهای تامین نقدینگی (Liquidity Providing) در بازارهای مالی است. از آنجا که این ارز دیجیتال قیمتی ثابت و برابر با ۱ دلار دارد، صرافی‌ها و پلتفرم‌های مختلف از آن برای ایجاد جریان نقدینگی پایدار استفاده می‌کنند. بسیاری از این پلتفرم‌ها نیز تتر را به عنوان جفت ارز اصلی خود انتخاب کرده‌اند.

دریافت وام با تتر

همانطور که گفتیم، یکی از کاربردهای تتر، استفاده از آن در پلتفرم‌های دیفای است. کاربران می‌توانند توکن‌های  USDT خود را به عنوان وثیقه (Collateral) در پروتکل‌های وام‌دهی غیرمتمرکز قفل و در ازای آن وام دریافت کنند.

علاوه بر این، امکان تامین نقدینگی تتر در پلتفرم‌های مختلف دیفای نیز وجود دارد. مزیت این کار دریافت سود منظم در کنار هولد دارایی است.

استیک تتر
کاربران می‌توانند با استفاده از تتر، بدون اتکا به سیستم‌های مالی سنتی وام دریافت کنند.

استیک تتر و کسب سود

استیکینگ (Staking) در دنیای ارزهای دیجیتال به معنای قفل کردن دارایی‌ها در یک پلتفرم خاص و برای مدت مشخص است. این کار، مثل سپرده‌گذاری بانکی برای کاربران سود به همراه دارد و بسیار محبوب است. ثبات قیمت تتر باعث شده تا در سالیان اخیر سرمایه‌گذاران این ارز دیجیتال را در پلتفرم‌های مختلف سپرده‌گذاری کنند و بدون نگرانی از کاهش ارزش سرمایه‌شان پول کسب کنند.

تتر چه تفاوتی با ارزهای دیجیتال دیگر دارد؟

در حالی که ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین و اتریوم به نوسان‌های شدید قیمت معروفند، تتر و سایر استیبل کوین‌ها به واسطه مکانیسم خود تا حدودی از این نوسانات مصون هستند و به دلیل پشتوانه خود، قیمتی ثابت دارند.

شرکت تتر به ازای هرواحد USDT ضرب‌شده، ۱ دلار آمریکا، اوراق خزانه‌داری یا وام‌های تضمین‌شده کوتاه‌مدت را در خزانه خود نگهداری می‌کند. این باعث می‌شود تا ارزش تتر همواره با دلار آمریکا برابر باشد یا اصطلاحا پگ (Peg) دلاری داشته باشد.

یکی دیگر از تفاوت‌های تتر با سایر ارزهای دیجیتال، کاربردهای آن است. به‌عنوان مثال، بسیاری بیت کوین را ابزاری برای حفظ ارزش و کسب سود قلمداد می‌کنند. در حالی که تتر به دلیل ثبات ارزش خود عمدتا به عنوان ابزاری برای تراکنش‌های مالی و جایگزین ارزهای فیات درنظر گرفته می‌شود.

از کدام صرافی تتر بخریم؟

نحوه خرید تتر در صرافی ایرانی، بدین گونه است که شما در کمتر از ۲ دقیقه، در صرافی ارز دیجیتال “کریپتو.ایکس cryptodotX” ثبت نام می‌کنید و به خرید تتر بدون احراز هویت می‌پردازید.

صرافی آنلاین معتبر ایرانی

استیبل کوین تتر در بستر چندین شبکه بلاکچینی مختلف از جمله اتریوم، ترون، سولانا، تون، BNB چین و … عرضه شده و بلاکچین اختصاصی ندارد. شما می‌توانید پس از طی کردن مراحل ثبت نام در صرافی “کریپتو.ایکس cryptodotX”، تتر را روی ۱۱ شبکه بلاک چینی انتقال دهید و بدون کارمزد، آن را معامله کنید.

آینده تتر چگونه است؟

با توجه به رشد و گسترش بازار رمزارزها، انتظار می‌رود تتر در آینده هم نقش مهمی را در بازار ایفا کند. شرکت تتر در سالیان گذشته با چالش‌های قانونی مختلفی مواجه بوده و به عدم شفافیت در مورد ذخایر خود متهم شده است، با این حال، انتظار می‌رود این چالش‌ها رفته رفته برطرف شوند.

Tether Limited به تازگی اعلام کرده که قصد دارد فعّالیت‌هایش را خارج از بازار ارزهای دیجیتال هم گسترش دهد و به بازارهای مالی سنتی وارد شود. جالب‌تر اینجاست که تتر متعهد شده تا بخشی از درآمد مازاد خودش را در فناوری‌های نوظهوری از جمله هوش مصنوعی و صنایعی مثل استخراج بیت کوین سرمایه‌گذاری کند.

سرمایه‌گذاری تتر در سایر صنایع و تخصیص بخشی از ذخایر آن به دارایی‌هایی از جمله بیت کوین و طلا باعث شده تا اعتماد سرمایه‌گذاران به این ارز دیجیتال افزایش یابد؛ اتفاقی که می‌تواند جایگاه تتر در بازار رمزارزها را تحکیم کند.

جمع بندی

تتر با مارکت کپ ۱۲۱ میلیارد دلاری خود، جزو ۵ رمزارز برتر بر اساس ارزش بازار است و طرفداران زیادی دارد. ثبات قیمت و امکان انجام تراکنش‌های ارزان و سریع بدون نیاز به سیستم‌های بانکی سنتی، باعث شده تا این ارز دیجیتال نه تنها در بازار کریپتو، بلکه در معاملات روزانه هم استفاده شود.

علاوه بر این، در حال حاضر از توکن USDT به طور گسترده در اکوسیستم دیفای برای مواردی از جمله استیکینگ، وام‌دهی، تامین نقدینگی و … استفاده می‌شود.با استفاده از تتر، کسب‌وکارها می‌توانند از هزینه‌های خود بکاهند و دسترسی به منابع مالی را تسهیل کنند.

سوالات متداول

تتر چیست؟

تتر (Tether) یک نوع استیبل کوین (Stablecoin) است که ارزش آن با دلار آمریکا نسبتی ۱:۱ دارد. این ارز دیجیتال برای حفظ ارزش دارایی و تسهیل معاملات ارزی استفاده می‌شود. شرکت تتر لیمیتد (Tether Limited) تتر را عرضه کرد. تتر بزرگ‌ترین استیبل کوین بر اساس ارزش بازار (Market Cap) است.

آیا تتر برای سرمایه‌گذاری بلندمدت مناسب است؟

شاخصه اصلی تتر، ثبات قیمت آن است که توجه بسیاری به خود جلب کرده است. از آنجایی که قیمت این استیبل کوین به دلار آمریکا وابسته است، نمی‌توان به آن به چشم سرمایه‌گذاری سودآور نگاه کرد و صرفا ابزاری برای حفظ ارزش پول محسوب می‌شود. با این حال، در کشورهایی که با تورم دست و پنجه نرم می‌کنند، تتر سرمایه‌گذاری خوبی محسوب می‌شود.

تتر چه کاربردهایی دارد؟

از جمله کاربردهای تتر می‌توان به انتقال پول، استفاده در سفرهای خارجی، ترید و معامله ارزهای دیجیتال، ذخیره ارزش، پرداخت‌های آنلاین، استفاده در دیفای، استیک ارز دیجیتال و .. اشاره کرد.

از کدام صرافی تتر بخریم؟

نحوه خرید تتر در صرافی ایرانی، بدین گونه است که شما در کمتر از ۲ دقیقه، در صرافی ارز دیجیتال “کریپتو.ایکس cryptodotX” ثبت نام می‌کنید و به خرید تتر بدون احراز هویت می‌پردازید.

نوشته تتر چه کاربردی دارد؟ بررسی مزایا و کاربردهای USDT در بازار کریپتو و دنیای واقعی اولین بار در بلاگ “کریپتو.ایکس cryptodotX”. پدیدار شد.



منبع

پست های مرتبط

کد تپ سواپ امروز ۴ دی + کد همه ویدیوهای TapSwap

کد مخفی تپ سواپ قابلیتی جدید در این بازی تلگرامی است که…

۴ دی ۱۴۰۳

کد یوتیوب کتز (کتس) امروز ۴ دی + کد تمام تسک‌های قبلی

در بخش تسک‌های بازی کتز (Cats) ویدیوهایی قرار دارد که با مشاهده…

۴ دی ۱۴۰۳

قیمت بلوم امروز ۴ دی به تومان و دلار (بازار پیش از عرضه)

قیمت امروز بلوم ۴ دی در بازار پیش از عرضه قیمت امروز…

۳ دی ۱۴۰۳

1403 © تمامی حقوق برای کریپتوگرام محفوظ می باشد.