بررسی جدول زمانی اتفاقات پرونده ریپل و SEC؛ از ابتدا تا جلسات نهایی
در این مطلب به جدول زمانی پیچیده پرونده ریپل و SEC میپردازیم و وقایع محوری، مبارزات حقوقی و تأثیرات این پرونده بر مقررات ارزهای دیجیتال را بررسی میکنیم.
پرونده حقوقی Ripple Labs و کمیسیون بورس و اوراق بهادار (SEC) اتفاق قابلتوجهی در صنعت ارزهای دیجیتال بوده و هست. پرونده حقوقی که در سال ۲۰۲۰ آغاز شد، عمدتاً حوزه کریپتو را تحت تأثیر قرار داده، زیرا بر چارچوب نظارتی این صنعت تأثیر میگذارد و محدودیتهای طبقهبندی داراییهای دیجیتال را تغییر میدهد. در ادامه به بررسی جدول زمانی دقیق پرونده ریپل و SEC میپردازیم و رویدادهای مهم، احکام و تأثیر آنها بر هر دو طرف و جامعه گسترده ارزهای دیجیتال را بررسی میکنیم.
پیدایش دعوی بین ریپل و SEC
Ripple Labs در سال ۲۰۱۲ با هدف ایجاد انقلابی در انتقال پول بینالمللی از طریق ارز دیجیتال XRP و شبکه RippleNet تاسیس شد. با این حال، با گذشت زمان، ادعاهایی در مورد ماهیت فروش توکن XRP ظاهر شد و SEC در سال ۲۰۲۰ از ریپل شکایت کرد.
SEC ریپل را به نقض قوانین امنیتی فدرال به واسطه ارائه یک اوراق بهادار ثبت نشده متهم کرد. پرونده SEC حول فروش اولیه XRP میچرخد و کمیسیون آن را شبیه به عرضه اولیه سهام (IPO) اوراق بهادار ثبت نشده میدانست.
ادعاهای SEC و دفاعیه ریپل
اتهامات SEC حول طبقهبندی XRP به عنوان یک اوراق بهادار متمرکز بود که آن را از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم متمایز میکرد. ریپل در پاسخ به این ادعاها گفته که XRP به عنوان یک ارز دارای ارزش است و مورد استفاده قرار میگیرد، بنابراین مشمول مقررات اوراق بهادار نیست.
دفاعیه ریپل ادعای کمیسیون بورس و اوراق بهادار مبنی بر عدم اخطار قبلی در مورد نحوه طبقهبندی XRP را زیر سوال برد و به پیشداوریهای احتمالی در اجرای مقررات اوراق بهادار بر روی ارزهای دیجیتال تاکید میکرد.
نبرد حقوقی ریپل و SEC: جدول زمانی وقایع
اختلاف حقوقی بین ریپل و کمیسیون بورس و اوراق بهادار با یک سری رویدادهای کلیدی پیش رفته که هر کدام در جهتگیری این دعوی تاثیرگذار بودهاند.
۲۱ دسامبر ۲۰۲۰: SEC علیه Ripple Labs اقدام قانونی کرد
SEC یک نبرد قانونی را علیه Ripple Labs آغاز کرد و مدعی شد که ریپل، برد گارلینگهاوس (Brad Garlinghouse)، مدیرعامل آن و کریس لارسن (Chris Larsen)، یکی از بنیانگذاران این شرکت، با فروش XRP طی عرضه اولیه اوراق بهادار ثبت نشده به ارزش ۱/۳ میلیارد دلار شرکت کردهاند. گارلینگهاوس، علیرغم مقررات SEC، از تصمیم ریپل برای ورود به این نبرد قانونی خبر داد.
۲۸ دسامبر ۲۰۲۰: کوینبیس XRP را از پلتفرم خود حذف کرد
کوینبیس (Coinbase)، یکی از برترین صرافیهای خرید ارز دیجیتال، اعلام کرد که توکن XRP را از پلتفرم خود حذف خواهد کرد. کوینبیس تاکید کرد که این اقدام را به دلیل اقدام قانونی SEC علیه Ripple Labs انجام داده است.
۳ مارس ۲۰۲۱: ریپل استدلال میکند که SEC قبل از شکایت از آنها رهنمود روشنی ارائه نکرده است
Ripple Labs در پرونده خود نزد دادگاه اظهار داشت که SEC به اندازه کافی در مورد مقررات اطلاعرسانی نکرده است. ریپل گفت که کمیسیون چیزی در رابطه با غیرقانونی بودن معاملات XRP ارائه نکرده یا نگفته که XRP را به عنوان یک قرارداد سرمایهگذاری طبقهبندی میکند. ریپل ادعا کرد که قبل از ثبت شکایت کمیسیون بورس و اوراق بهادار، بسیاری از فعالان بازار سالها XRP را معامله کرده بودند و فکر میکردند که این توکن قرارداد سرمایهگذاری نیست. Ripple Labs در استدلال خود گفت که XRP اوراق بهادار نبوده است.
۸ مارس ۲۰۲۱: درخواست برگزاری فوری جلسه دادرسی توسط SEC
پس از ارائه استدلالهای ریپل و مدیران آن، SEC از قاضی خواست تا یک جلسه استماع سریع برای بحث در مورد موضوع اطلاعیه منصفانه و سایر مسائل مربوط به پرونده برگزار کند.
۲۲ مارس ۲۰۲۱: XRP به عنوان یک ارز دارای ارزش و کاربرد به رسمیت شناخته شد
سارا نتبرن (Sarah Netburn)، قاضی پرونده، تشخیص داد که XRP به عنوان یک ارز دارای ارزش و کاربرد است و چنین چیزی آن را از ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین و اتریوم متمایز میکند. این تصمیم بر تفاوت بین داراییهای دیجیتال مختلف تاکید داشت.
۱۳ آوریل ۲۰۲۱: هستر پیرس Token Safe Harbor 2.0 را پیشنهاد کرد
هستر پیرس (Hester Peirce)، عضو کمیسیون بورس و اوراق بهادار، Token Safe Harbor Proposal 2.0 را منتشر کرد. این طرح به دنبال ارائه یک دوره مهلت سه ساله برای توسعهدهندگان بود که طی آن از قوانین اوراق بهادار مستثنی میشدند تا درک روشنتری از نقش خود در شبکههای غیرمتمرکز به دست آورند.
۱۴ ژوئن ۲۰۲۱: دادگاه ضربالاجل SEC را برای افشای سیاستهای معاملات ارز دیجیتال تمدید کرد
دادگاه مهلت زمان SEC برای افشاسازی سیاستهای معاملات ارزهای دیجیتال داخلی خود را تا ۳۱ آگوست ۲۰۲۱ تمدید کرد. تمدید این ضربالاجل زمان بیشتری را برای SEC فراهم میکرد تا فعالیتهای داخلی خود در مورد معاملات ارزهای دیجیتال و تضاد منافع احتمالی افشا کند.
۳۱ آگوست ۲۰۲۱: SEC با ضربالاجل افشای سیاستهای معاملات داخلی کریپتو خود مواجه شد
با توجه به تمدید مهلت زمان SEC برای ارائه اطلاعات، این کمیسیون میبایست سیاستهای داخلی خود را برای معاملات کریپتو آشکار میکرد. هدف از این افشاگری تفهیم فعالیتهای SEC و چگونگی تأثیر آنها بر پرونده بود.
۱۵ اکتبر ۲۰۲۱: آخرین مهلت برای اجرای درخواست ارائه مدارک کارشناسان
آخرین مهلت برای تأمین ادله کارشناسان جهت جمعآوری اطلاعات از متخصصان حوزه کریپتو و اوراق بهادار تعیین شد. هدف از این رویه ارائه درک بیشتر و دیدگاههای حرفهای در مورد پرونده بود.
۲۴ ژانویه ۲۰۲۲: ضربالاجل انتشار اسناد محرمانه تمدید شد
قاضی نتبرن تا تاریخ ۱۷ فوریه به کمیسیون بورس و اوراق بهادار فرصت داد که به دادگاه مبنی بر الزام Ripple Labs به افشای برخی اسناد محرمانه دولتی اعتراض کند.
۱۷ سپتامبر ۲۰۲۲: SEC و ریپل برای صدور حکم اختصاری اقامه دعوی کردند
SEC و Ripple Labs درخواستهای اولیه خود را برای قضاوت اجمالی ارائه کردند که نشاندهنده پیشرفت قابلتوجهی در روند قانونی این پرونده بود. در این درخواستها، استدلالها و مواضع هر یک از طرفین در رابطه با پرونده به تفصیل بیان شد.
۲۱ سپتامبر ۲۰۲۲: دادگاه گزارش اتاق تجارت دیجیتال را تأیید کرد
دادگاه درخواست اتاق بازرگانی دیجیتال، یک سازمان آمریکایی که از فناوری بلاک چین دفاع میکند را برای ارائه یک خلاصه مشاوره به دادگاه بررسی و تایید کرد.
۲ دسامبر ۲۰۲۲: پاسخ SEC و Ripple منتشر شد
پس از ضربالاجل ۳۰ نوامبر، پاسخ SEC و Ripple Labs به نفع اقامه دعوی آنها برای صدور حکم اختصاری به صورت عمومی منتشر شد. این اسناد درک بیشتری را از مواضع حقوقی طرفین و رد درخواستهای طرف مقابل ارائه میدادند.
۲۲ دسامبر ۲۰۲۲: SEC به دنبال جلوگیری از انتشار اسناد هینمن
SEC به دنبال جلوگیری از افشای اسناد هینمن در پرونده XRP و همچنین هرگونه ذکر آنها در پروندههای دادگاه Ripple Labs بود. ریپل و SEC به طور گسترده در مورد اهمیت و تأثیر بالقوه اسناد هینمن در طی تبادل اطلاعات بحث کردند.
۱۲ ژوئن ۲۰۲۳: اسناد هینمن به صورت عمومی افشا و منتشر شدند
پس از یک پروسه قانونی طولانی، اسناد هینمن که ارتباطات داخلی ویلیام هینمن (William Hinman)، عضو اجرایی سابق SEC را فاش میکرد، از مهر و موم خارج و علنی شد. این اسناد اهمیت زیادی در پرونده ریپل و SEC داشتند و جنبه جدیدی را به این نبرد حقوقی اضافه کردند.
۱۳ جولای ۲۰۲۳: دادگاه به نفع Ripple Labs رای داد
قاضی تورس (Torres) به نفع ریپل رای داد و بیان کرد که آنها قانون فروش ریپل در صرافیهای عمومی را زیر پا نگذاشتند. این یک پیروزی مهم برای حوزه ارزهای دیجیتال در برابر قانونگذاران ایالات متحده بود. با این حال، مشخص شد که ریپل قوانین اوراق بهادار فروش توکن به خریداران نهادی را نقض میکند.
۱۵ آگوست ۲۰۲۳:
قاضی تورس درخواست تجدید نظر SEC را تأیید کرد و یک اخطاریه حضور برای بانک سرمایهگذاری ثبت شد.
۱۸ آگوست ۲۰۲۳:
آخرین مهلت SEC برای ارسال درخواست تجدید نظر خود در دادگاه فرا رسید.
۱ سپتامبر ۲۰۲۳:
ریپل به درخواست تجدیدنظر پاسخ داد و اظهار داشت که SEC هیچ مبنای قانونی معتبری برای کسب یک نتیجه موفق یا مرتبط ندارد.
۸ سپتامبر ۲۰۲۳:
آخرین مهلت SEC برای ارسال پاسخ خود.
۳ اکتبر ۲۰۲۳:
قاضی تورس درخواست SEC برای تجدیدنظر موقت را رد کرد زیرا شرایط مورد نیاز برآورده نشده بود.
۴ اکتبر ۲۰۲۳:
شعبه ریپل در سنگاپور مجوز انجام عملیات خود را در داخل کشور دریافت کرد. حجم معاملات XRP تقریبا دو برابر شد و قیمت ریپل افزایش یافت.
۲۳ اکتبر ۲۰۲۳:
اتهامات وارده به گارلینگهاوس و لارسن توسط SEC با تأیید قاضی تورس رد شد.
۲۷ فوریه ۲۰۲۴:
SEC از قاضی درخواست کرده تا مهلت ارسال خلاصه اطلاعات را تغییر دهد. موعد مقرر آنها برای ارائه خلاصه اولیه در تاریخ ۲۲ مارس ۲۰۲۴ است. خلاصه اطلاعات ریپل در تاریخ ۲۲ آوریل ۲۰۲۴ ارائه گردید و مختصر پاسخ SEC در تاریخ ۶ می ۲۰۲۴ تقدیم دادگاه میشود.
۲۵ مارس ۲۰۲۴:
SEC درخواستی را برای صدور حکم نهایی ارائه کرد و به دنبال جریمه تقریباً ۲ میلیارد دلاری ریپل بود.
۲۲ آوریل ۲۰۲۴:
Ripple Labs با اعتراض به درخواست SEC برای جریمه ۲ میلیارد دلاری مخالفت خود را ارائه کرد و به جای آن پیشنهاد پرداخت ۱۰ میلیون دلار جریمه را داد.
۲۳ تا ۲۴ آوریل ۲۰۲۴:
اگر مطالب ریپل دارای اطلاعات محرمانهای باشد، جلسهای برای صحبت در مورد اصلاحات برنامهریزی میشود و سپس نسخه عمومی و ویرایش شده تفهیمنامه ریپل ارائه میگردد.
۶ تا ۸ می ۲۰۲۴:
SEC پاسخ خود را به صورت مهر و موم شده ارسال میکند، پس از آن جلسهای برای رسیدگی به اصلاحات برگزار میشود. یک نسخه ویرایش شده از پاسخ کمیسیون که حاوی اطلاعات محرمانهای نباشد به صورت عمومی ارسال خواهد شد.
جمعبندی
پرونده ریپل و SEC از جمله رویدادهای تعیینکننده برای مقررات ارزهای دیجیتال محسوب میشود و مشکلاتی را در تعریف داراییهای دیجیتال و پیروی از قوانین اوراق بهادار برجسته میکند. ذینفعان چگونگی تأثیر این پرونده بر چارچوبهای نظارتی را بررسی میکنند. همکاری رگولاتورها با صنعت کریپتو هم برای نوآوری و هم برای محافظت از سرمایهگذاران حیاتی است و بر اهمیت ارتباطات شفاف و تغییرپذیری تأکید میکند.
نوشته بررسی جدول زمانی اتفاقات پرونده ریپل و SEC؛ از ابتدا تا جلسات نهایی اولین بار در کریپتوگرام. پدیدار شد.