افزایش تورم آمریکا چه تاثیری روی بازار ارزهای دیجیتال می‌گذارد؟


شاخص PCE و تورم آمریکا در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) کمی رشد کرد. به همین خاطر تحلیلگران به این نتیجه رسیده‌اند که فرآیند کاهش نرخ بهره آمریکا در ماه سپتامبر (شهریور) شروع می‌شود.

خلاصه خبر

  • شاخص PCE ماهانه به ۰.۳ درصد رسید.
  • شاخص PCE سالانه نیز به ۲.۷ درصد رسید.

به گزارش رویترز، شاخص هزینه‌ مصرف شخصی (PCE) در ماه گذشته ۰.۳ درصد افزایش یافت. PCE ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲) هم ۰.۳ درصد رشد کرده بود. PCE سالانه آمریکا نیز به ۲.۷ درصد رسید که در مقایسه با رکورد ۲.۵ درصدی ماه فوریه (بهمن ۱۴۰۲)، اندکی رشد کرده است. پیش‌بینی اقتصاددانان برای PCE ماهانه و سالانه نیز به ترتیب ۰.۳ و ۲.۶ درصد بود.

شاخص PCE یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی برای بررسی تورم است. فدرال رزرو آمریکا در تلاش است تورم سالانه را به ۲ درصد برسد و برای رسیدن‌ به این هدف، لازم است نرخ تورم ماهانه به طور میانگین ۰.۲ درصد باشد.

‌در روز قبل هم شاخص تولید ناخالص داخلی (GDP) آمریکا برای سه‌ماهه‌ اول ۲۰۲۴ منتشر شد که تقریباً ۵۰ درصد کم‌تر از پیش‌بینی تحلیلگران بود. این امر نگرانی‌های زیادی نسبت به اقتصاد آمریکا ایجاد کرد و نشان داد که فدرال رزرو راه زیادی تا رسیدن‌ به هدف ۲ درصدی خود دارد.

در نتیجه مقامات فدرال رزرو احتمالاً نرخ بهره را در هفته‌ آینده تغییر نمی‌دهند. شایان ذکر است که جلسه FOMC در ۱ مه (۱۲ اردیبهشت) برگزار می‌شود. بانک مرکزی آمریکا از ماه جولای (تیر ۱۴۰۲) سال گذشته، نرخ بهره‌ این کشور را در محدوده‌ ۵.۲۵ تا ۵.۵۰ درصد نگه داشته‌ است. این بانک از مارس ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) سیاست‌های انقباضی خود را آغاز کرد و نرخ بهره را به محدوده مذکور رساند.

بازارهای مالی در ابتدا انتظار داشتند که اولین کاهش نرخ بهره در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۲) اتفاق افتد اما این زمان سپس به ماه ژوئن (خرداد) تغییر کرد. با این حال داده‌های مذکور فعالان بازارهای مالی را به این نتیجه رساند که نرخ بهره آمریکا در ماه سپتامبر (شهریور) تغییر می‌کند.

بسیاری از تحلیلگران امیدوار بودند کاهش نرخ بهره به افزایش ریسک‌پذیری سرمایه‌گذاران کمک کرده و آن‌ها را به بازارهای پرریسکی مثل بازار ارزهای دیجیتال سوق دهد. با این حال به نظر می‌رسد فعالان بازارهای مالی هنوز باید منتظر این اتفاق و تاثیر صعودی آن بر بازار ارزهای دیجیتال بمانند. شایان ذکر است که قیمت بیت کوین بعد از انتشار این خبر به زیر محدوده ۶۴٬۰۰۰ دلار رسید و اولین کندل ۳۰ دقیقه‌ای آن نزولی بسته‌ شد.

نمودار ۳۰ دقیقه‌ای قیمت بیت کوین

نوشته افزایش تورم آمریکا چه تاثیری روی بازار ارزهای دیجیتال می‌گذارد؟ اولین بار در مجله کریپتوگرام. پدیدار شد.



منبع