توسعهدهندگان سولانا یک کیف پول مقاوم در برابر کوانتوم بر روی بلاک چین آن ایجاد کردهاند تا از داراییهای کاربران در برابر تهدیدات احتمالی رایانههای کوانتومی محافظت کنند.
فهرست عناوین
خلاصه خبر
- این قابلیت در حال حاضر به عنوان یک افزونه اختیاری در دسترس است.
- ابتدا کیف پول Winternitz یک جفت کلید جدید ایجاد کرده و ریشه مرکل کلید عمومی را با Keccak256 محاسبه میکند.
به گزارش کوین تلگراف، راهکار «Solana Winternitz Vault» این کار را با اجرای یک سیستم پیچیده امضای مبتنی بر هش انجام میدهد که هر بار که تراکنشی انجام میشود، کلیدهای جدیدی تولید میکند. این موضوع را دین لیتل (Dean Little)، پژوهشگر رمزنگاری و دانشمند ارشد شبکه Zeus، در پستی در GitHub در تاریخ ۳ ژانویه (۱۴ دی) توضیح داد.
تولید کلیدهای خصوصی جدید برای هر تراکنش، احتمال موفقیت یک حمله هماهنگ توسط رایانههای کوانتومی بر روی مجموعهای از کلیدهای عمومی را که در هر بار امضای تراکنش فاش میشوند، کاهش میدهد.
این قابلیت در حال حاضر به عنوان یک افزونه اختیاری در دسترس است و بهعنوان یک بهروزرسانی امنیتی اجرا نشده است. این بدان معناست که کاربران سولانا باید داراییهای خود را در کیف پولهای Winternitz ذخیره کنند، نه کیف پولهای معمولی سولانا تا از داراییهایشان در برابر تهدیدات احتمالی کوانتوم محافظت شود.
نحوه عملکرد
ابتدا کیف پول Winternitz یک جفت کلید جدید ایجاد کرده و ریشه مرکل (Merkle Root) کلید عمومی را با استفاده از Keccak256 محاسبه میکند.
سپس یک کیف پول تقسیمشده شامل یک حساب تقسیم و یک حساب بازپرداخت ایجاد میشود. در این مرحله، کاربر یک امضای Winternitz را بر روی پیامی که حاوی مقدار لمپورت (Lamport یعنی کوچکترین واحد رمزارز بومی سولانا) مورد نظر برای انتقال است، ایجاد میکند.
پس از انجام انتقال، هر مبلغ باقیمانده به حساب بازپرداخت منتقل میشود و کیف پول بسته میشود. این توسعه میتواند به بسیاری از سرمایهگذاران که نگران از دست دادن داراییهای خود توسط یک رایانه کوانتومی قدرتمند هستند، آرامش خاطر دهد.
بسیاری از کاربران ادعا میکردند که سولانا اولین قربانی رایانههای کوانتومی خواهد بود. با این حال به نظر میرسد که توسعهدهندگان این شبکه با انتشار گزارششان تلاش کردند جلوی این ادعاها را بگیردند.
در همین حال، بخشی از نقشه راه اتریوم شامل پیادهسازی راهکارهای مقاوم در برابر کوانتوم است. با این حال، یکی از بنیانگذاران اتریوم یعنی ویتالیک بوترین اطمینان دارد که تهدید رایانههای کوانتومی حداقل تا یک دهه دیگر واقعی نخواهد بود. بوترین اعلام کرد:
حتی اگر رایانههای کوانتومی واقعی به زودی ساخته شوند، روزی که مردم عادی رایانههای کوانتومی را در لپتاپها یا تلفنهای خود داشته باشند، ممکن است چند دهه بعد از روزی باشد که مؤسسات قدرتمند یکی از آنها را به دست آورند و بتوانند رمزنگاری منحنی بیضوی را بشکنند.