قیمت اتریوم برای اولین بار در ۵۰ روز در ۵ جولای (۱۵ تیر) به زیر مرز ۳٬۰۰۰ دلار سقوط کرد. همین مسئله معاملهگران را نگران کرده است که مبادا روند آن در آستانه راهاندازی ETFهای اسپات نزولی شود.
خلاصه تحلیل
- سقوط ۱۸ درصدی اتریوم از سقف ۳٬۴۵۰ دلار تا کف ۲٬۸۱۵ دلار صرفاً منعکسکننده کاهش ۱۶ درصدی بازار در سه روز گذشته بود.
- برخی از معاملهگران بازار بر این باورند که راهاندازی یک ETF اسپات اتریوم در ایالات متحده میتواند تاثیر مثبتی بر قیمت این ارز دیجیتال داشته باشد.
به گزارش کوین تلگراف، قیمت اتریوم برای اولین بار در ۵۰ روز در ۵ جولای (۱۵ تیر) به زیر مرز ۳٬۰۰۰ دلار سقوط کرد. این کاهش بخشی از اصلاح بازار ارزهای دیجیتال بود که عمدتاً تحت تاثیر بیت کوین قرار داشت. معاملهگران اکنون نگران هستند که روند صعودی اتریوم به پایان رسیده باشد و علیرغم راهاندازیETF اسپات آن، به روند نزولیاش ادامه دهد.
تاثیر بازار بر سقوط اتریوم
در ۵ جولای (۱۵ تیر)، مارکت کپ کل بازار ارزهای دیجیتال به زیر ۲ تریلیون دلار رسید. این شاخص از ۲۶ فوریه (۷ اسفند ۱۴۰۲) به سطح مذکور نرسیده بود. سقوط ۱۸ درصدی اتریوم از سقف ۳٬۴۵۰ دلار تا کف ۲٬۸۱۵ دلار صرفاً منعکسکننده کاهش ۱۶ درصدی بازار در سه روز گذشته بود. تحلیلگران معتقدند که این رکود به خاطر افزایش فشار فروش بیت کوین بعد از انتشار اخبار مربوط به بازپرداخت صرافی ورشکستهشده مت گاکس (Mt. Gox) به وجود آمده است.
علاوه بر این، دولت آلمان ۷٬۵۸۳ بیت کوین را از ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد) به صرافیها منتقل کرده است. حال معاملهگران نگراناند که آلمان کل ذخایر ۴۲٬۲۷۴ بیت کوینی خود را بفروشد. ترس، عدم اطمینان و شک (FUD) ناشی از این اخبار باعث شد ۹۳۶ میلیون دلار پوزیشن لانگ در سه روز لیکویید شود که ۲۳۵ میلیون دلار آن مربوط به اتریوم بود.
به نظر میرسد معاملهگران نگران هستند که روند صعودی ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۴ به پایان برسد. از طرفی به طور همزمان شاخص S&P 500 در ۵ جولای (۱۵ تیر) به بالاترین حد خود رسید. این بازار واکنش مثبتی به رشد نرخ بیکاری آمریکا نشان داد؛ زیرا اقتصاد ضعیفتر احتمال کاهش نرخ بهره را افزایش میدهد. با این حال احساسات نزولی بازار ارزهای دیجیتال حتی بعد از انتشار این خبر هم کاهش نیافت.
بررسی بازار مشتقات اتریوم
برخی از معاملهگران بر این باورند که راهاندازی یک ETF اسپات اتریوم میتواند تاثیر مثبتی بر قیمت این ارز دیجیتال داشته باشد. با این حال این مسئله نتوانسته تقاضای اتریوم را افزایش دهد و بازار مشتقات هم این مسئله را تایید میکند.
در بازارهای خنثی، قراردادهای فیوچرز ماهانه اتریوم معمولاً با ۵ تا ۱۰ درصد حق پریمیوم در مقایسه با بازارهای اسپات معامله میشوند. دادههای موجود نشان میدهد که حق پریمیوم سالانه قراردادهای فیوچرز اتریوم در ۵ جولای (۱۵ تیر) ۸ درصد کاهش یافته است. این در حالی است که شاخص مذکور یک هفته قبل در محدوده ۱۱ درصد قرار داشت. این کاهش نشان میدهد احساسات معاملهگران اتریوم همچنان نزولی است.
علاوه بر این بررسی شاخص دلتا اسکیو (Delta Skew) هم میتواند به بررسی احساسات معاملهگران اتریوم کمک کند. وقتی این شاخص به بالای ۷ درصد میرسد، معاملهگران معمولاً احساسات نزولی دارند. با این حال وقتی به کمتر از منفی ۷ درصد میرسد، نشان میدهد که احساسات معاملهگران صعودی است.
این شاخص برای اتریوم در حال حاضر در محدوده منفی ۵ درصد قرار دارد. علاوه بر این شاخص مذکور آخرین بار در ۲۶ ژوئن (۶ تیر) وارد محدوده صعودی شده بود. این امر نشان میدهد که احساسات صعودی معاملهگران اتریوم از آن زمان کاهش یافته و در حال حاضر خنثی است.
لینک کپی شد